Medel att söka för byautveckling

oBygdemedel (vattenregleringsmedel) är ersättning till de bygder som påverkats av utbyggnaden av vattenkraft, i Arvidsjaurs kommuns fall Skellefteå älven. Pengarna ska användas till projekt och investeringar för ändamål som främjar näringsliv eller service i bygden eller annars är till nytta för denna. Bygdemedel för föreningar med säte inom Umeå kommun hanteras av Länsstyrelsen i Norrbotten.

Organisationer och föreningar som är aktiva på landsbygden inom Arvidsjaurs kommun och är inregistrerade och har ett organisationsnummer kan söka.

Se strategi för mer information.

Länk till Länsstyrelsen där ni kan söka Bygdemedel 

Ansökan görs här

 

Om ni vill söka projekt så finns det hos Jordbruksverket flera uppslag och information.

 

Den lokala naturvårdssatsningen (LONA) är ett bidrag som ska stimulera kommuners och ideella föreningars långsiktiga naturvårdsengagemang. I länken kan du läsa mer om vad som gäller LONA 

 

Allmäna arvsfonden stöttar det engangemang som finns hos föreningar och organisationer så att bra idéer kan förvandlas till en bättre verklighet för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättningar. Läs mer om vad som gäller på Arvsfonden

 

Hos Arvidsjaur Allmänning kan man söka Allmänt bygdebidrag för ex. byastugor, föreningsgårdar, slakthus etc.

Läs mer om detta bidrag här.

 

Region Norrbotten har medel för utveckling av näringsliv och landsbygd. Här finns mer information om vad som finns att söka för.

 

Sparbanken Nord har framtidsbanken som kan ge bidrag för olika saker, läs mer här

 

Det finns flera olika fonder som man kan söka pengar från, här kan du läsa mer om dem.

 

 

 

Skriv ut: