Ekonomiprogrammet (EK)

Inriktning du kan gå:

 

  • Ekonomi

  

Om programmet:

Utbildningen handlar bl a om hur företag och organisationer fungerar samt entreprenörskap. Ekonomiprogrammet är ett brett högskoleförberedande program som är avsett för högskoleutbildningar i ekonomi men förbereder också för alla samhällsvetenskapliga högskoleutbildningar.

Du läser bland annat kurser i Entreprenörskap och företagande, privatjuridik, ledarskap och organisation, marknadsföring och redovisning med flera.

Ekonomiprogrammet med inriktningen Ekonomi - ska ge kunskaper inom företagsekonomiska områden och utveckla kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, juridik och entreprenörskap. Inriktningen ska också ge färdigheter i att starta, driva och avveckla ett företag inom ramen för Ung företagsamhet (UF).
UF-företaget tar själva fram affärsidén, genomför marknadsundersökningar och skaffar startkapital genom försäljning av riskkapitalsedlar. Du får träna din förmåga att samarbeta, lösa problem, fatta beslut och ta ansvar. Dessutom många tillfällen att delta på regionala, nationella och internationella arrangemang ett företag.

 

 Bilder från Ekonomiprogrammet

Relaterade Länkar

Kontakt:

Ekonomilärarna

0960-156 78, 156 80

 

Studie och yrkesvägledare

0960-15694

 

E-post: sandbacka@arvidsjaur.se

Skriv ut: