Sociala medier & E-handel

Utbildning avslutad våren 2020

Block 1. 22 April 2020. kl: 10.00 - 12.00

Plats: Digitalt - Föreläsning via livesändning i denna grupp.

Uppstart - Digital föreläsning,

Del 1 (1h) en första del där vi presenterar olika sociala medier och i övergripande termer beskriver hur de fungerar, hur de är uppbyggda och för vem det kan passa.

Del 2 (1h) en inspirationsdel med faktiska exempel på små företag som lyckats bra samt hur dessa utan specialkunskaper nyttjat sociala medier för att utvecklas och nå en god lönsamhet.

 

Block 2. 29 April 2020. Heldag med start kl: 08.30 - 16.30

Plats: Digitalt
Workshop - Vad ska jag välja

Del 1. Förmiddag: Föreläsningsdel där vi går djupare in på hur vardera socialt media är uppbyggt och för vilken typ av verksamhet de är lämpliga för.

Vi förklarar t ex skillnaden mellan # som förenar i ämnen och sociala medier som bygger på personliga kontakter istället för ämnen.

Del 2. Består i en workshop där vi utreder och inventerar egna tillgångar och kunskaper för att sedan komma fram till vilket eller vilka sociala media man bör starta med.

Vid dagens slut skall deltagaren ha en tydlig bild av vilka sociala medier deltagaren skall använda i sin egen marknadsföring. Det skall också varar möjligt för deltagaren att kunna börja fylla i den tryckta operativa marknadsföringsplan som erhållits.

 

Block 3.13 Maj 2020. Heldag med start kl: 08.30 - 16.30

Plats: Digitalt
Workshop - Skriva, fota och filma för sociala medier!

Del 1. Förmiddag - föreläsning. Hur man som företagare skriver för sociala medier och sökmotorer.
Vi presenterar här verktyg som hjälper dig som företagare att veta vad dina kunder söker efter - vilket också är svaret på vad du ska skriva om.

Del 2. Eftermiddag - Workshop och praktisk övning. Målet är att när dagen är slut skall deltagaren ha skapat en lista med ämnen att skapa innehåll för.

Målet är att "vinna" tävlingen om de organiska sökträffarna, bli det företag som den digitala kunden hittar först.

 

Block 4. 27 Maj 2020 Heldag med start kl: 08.30 - 16.30

Plats: Digitalt
Workshop - Vi startar e-handel i dess absolut enklaste form?

Del 1. Förmiddag - föreläsning. Här kommer vi att gå igenom facebook-butiken, det absolut enklaste alternativet för e-handel som finns på marknaden idag. Vi kommer också att gå igenom e-handel och försäljningsalternativen som instagram erbjuder. Observera att här finns lösningar för att sälja även tjänster.

Del 2. Eftermiddag - Workshop facebookbutik.

Målet är att deltagarna efter eftermiddagens workshop skall ha en fungerande facebookbutik (om man väljer att använda facebook) där riktiga kunder har möjlighet att klicka hem varor eller tjänster.

 

Utbildare:
Idenfors & Idenfors

Relaterade Länkar

Skriv ut: