Kulturskolan läsåret 22/23

Kulturskolan i Arvidsjaur erbjuder undervisning i sång- och instrument. Dans och andra projekt som t.ex. scenföreställningar och filmproduktioner sker i kortare kurser. Undervisningen kan vara både enskild och i grupp.

Instrumentalundervisningen sker i Kulturskolans nya lokaler på Domängatan 36. Dans och andra kortkurser sker på Medborgarhuset. Under året har vi flertalet konserter och vi strävar efter att göra en större scen- eller filmproduktion varje år. Vi har även ett nära samarbete med Arjeplogs Kulturskola.  

Kulturskolan i Arvidsjaur deltar i Kulturstark, ett projekt med friskvård och hälsa i fokus. Vi har även unga som deltar i ett nystartat projekt, Community Art Lab Sweden, en digital plattform för ung community art.

Kulturskolan i Arvidsjaur är en del av ett regionalt nätverk, Kulturskolorna i Norrbotten. Inom nätverket sker flera olika spännande aktiviteter som t.ex. orkester- och sångläger där våra elever får träffa elever från andra kulturskolor och spela i orkester och sjunga tillsammans.

I länet finns också möjlighet för kulturskolans ungdomar att vara med i Blue bird samt söka till kören Arctic Light, NUS (Norrbottens ungdomssymfoniker) och AYJO (Arctic Youth Jazz Orchestra).

Kulturskolan är en viktig plantskola för blivande professionella utövare men också att alla barn och ungdomar ges möjligheter till att uppleva, lära känna sig själva och mogna som människor. 

Vill du veta mer om Kulturskolan och vårt kursutbud? Kontakta gärna nån av oss som jobbar på Kulturskolan (Kontaktuppgifter finns under "personal").

 

Skriv ut: