Skidåkning

Centralt i Arvidsjaur finns flera skidspår och även en skidbacke med flera nedfarter!

Centralt finns Prästberget med möjlighet för alpin utförsåkning och slalom. Det finns även ett välutvecklat elljusspår för längdskidåkning som sträcker sig på båda sidor om Storgatan i samhället.

 

På Rymmarstadion (söder om järnvägen) kan du uppleva samhällsnära natur turen och samtidigt ha möjligheten att se allt ifrån fåglar och harar till renar om du har tur. På Rymmarstadion dras spåren tidigare på säsongen (vanligtvis från någon gång i december) och spåren är farbara fram till ungefär slutet på april. Kommunspåret (övriga spåret) dras vanligtvis senare (ca slutet på januari/början på februari) och är farbart lika länge som Rymmarstadions. För aktuell information om spåren och status på prepareringen ta en titt på Camp Gielas facebooksida, alternativt slå en signal på 0960-556 00.

 

Vittjåkks skidanläggning som ligger utanför Arvidsjaur längs väg E45 söderut är öppen för vintercamping. Skidanläggningen och skidspår är ej öppna med anledning att anläggningen ligger ute till försäljning. Sugen att campa på Vittjåkk? Vänligen kontakta Camp Gielas på 0960-55600. 

För mer information om försäljningen av Vittjåkk skidanläggning:

https://arvidsjaur.se/sv/kommun/Forvaltningar/Sam.byggnad/Fastigheter/Fastighetsforsaljning/vittjakk/

 

Visste du att.... På sommaren är dessa slingor perfekta för lite utmanande cykling, för löpning eller bara som promenadstråk!

Relaterade Dokument

Skriv ut: