Arvidsjaur är ett gemytligt & trevligt samhälle

Arvidsjaur samhälle

Arvidsjaur är ett trevligt och sprudlande samhälle i Norrlands inland dit alla är välkomna. Här finns lite av det mesta och hittar du inte just det du letar efter så går det alltid bra att fråga en Arvidsjaurbo du möter på gatan! Här är vi måna om varandra och gemenskapen i samhället är stor.

Vi är strategiskt lokaliserade vid en knutpunkt i inlandet och har god tillgång på handel och service. I centrum finns ett brett handelsutbud med ett vackert och mysigt promenadstråk längs Storgatan. I de södra delarna av samhället finns bland annat externhandelsområde, golfbana och stall.

Försvarsmakten är verksam på orten och här finns arméns vinterenhet och arméns jägarbataljon. De har både nationella och internationella kontakter med bland annat utbildningar kopplat till det subarktiska klimatet här.

Fordonstestnäringen är stor och varje vinter kommer flera tusen personer från runt om i Europa hit för att arbeta i vår kommun inom den.

Samhällets samiska rötter går att fördjupa sig i genom exempelvis en tur i en av Sveriges äldsta bevarade kyrkstäder, den samiska Lappstaden. Eller varför inte stanna till på vårt härliga äventyrsbad? Och när Ni ändå är här borde Ni ta en avkopplande promenad i den vackra naturen och lågfjällen längs någon av våra många vandringsleder. För mer info klicka gärna runt på hemsidan, mycket information går att hitta här. Växeln kan också hjälpa till vid specifika frågor, 0960-155 00.

Tveka inte att stanna till om du har vägarna förbi, så kanske vi till och med träffs i affären eller på någon av samhällets många fik eller restauranger!

Skriv ut: