Miljöalmanacka

Varje år delar kommunen ut en miljöalmanacka till alla hushåll i Arvidsjaurs kommun. I almanackan finns förutom kalenderdelen även klimattips och annan bra miljöinformation. Almanackan hjälper dig att hålla koll på öppettiderna hos återvinningscentralerna, ge tips om sopsortering och annat smått och gott som kan inspirera dig till en lite mer hållbar livsstil.

Miljöalmanackan delas ut till alla hushåll i vår kommun i början av december. Om du inte fått eller får någon almanacka, tappar bort den eller vill ha ett extra exemplar så finns ett begränsat antal att hämta i kommunhusets reception, på Återvinningscentralen och på Ånyo. Du kan även höra av dig till almanackan@arvidsjaur.se så hjälper vi dig.  

Vill du ta del av almanackan digitalt så kan du titta på den här nedan eller ladda ner för utskrift via länken: 
Arvidsjaurs Miljöalmanacka 2024Bidra med din bild av Arvidsjaur till Miljöalmanackan 2025


Har du en fin landskapsbild, bild på djur, natur eller annat motiv fotat här i kommunen? Nu har du chansen att bidra med din bild till nästa års miljöalmanacka.

Skicka in en eller flera bilder till oss senast den 22 september 2024. De tolv bidrag som väljs ut till månadsbilder belönas med varsitt presentkort på 300:-. Läs mer om vad som gäller här nedan. 

Dina egna bilder

Du får endast delta med bilder som du själv har fotograferat och som du äger upphovsrätten till. Om din bild blir utvald till månadsbild kommer ditt för- och efternamn publiceras i anslutning till bilden i almanackan. 


Motiv

Vi söker årstidsbilder fotade i Arvidsjaurs kommun med miljön och naturen i fokus. Gärna bilder på aktiviteter, människor och djur. Centralort, tätort eller landsbygd. Ögonblicksbilder från en promenad i finvädret, en eftermiddag i svampskogen, en skidtur upp för berget, en vårutflykt på isen eller något helt annat. Vackra bilder från vår närmiljö helt enkelt!

OBS! Är en person på bild igenkänningsbar så måste det finnas ett skriftligt godkännande från personen att medverka på bilden. Läs mer om var utvalda månadsbilder kan komma att användas under rubriken Övrigt. 


Bildformat

  • Bilden ska vara i färg och helst i liggande format
  • Bilden ska ha bra upplösning så den fungerar i tryck (minst A4-format, 300 dpi)
  • Bilden ska skickas som originalfil till oss som JPG-eller motsvarande format

TÄNK PÅ! Bilder som laddats upp på sociala medier komprimeras så att upplösningen blir lägre. Därför är det viktigt att du bifogar bilden direkt från kamerarullen på mobilen, kameran eller datorn.

Hur gör jag?

Skicka bilden till almanackan@arvidsjaur.se senast den 22 september 2024. Skriv med namn, telefonnummer samt plats och datum för när bilden är tagen. Har du många bilder av hög kvalitet så dela upp dem och skicka in bilderna i flera omgångar för att förhindra att filen blir för stor.

Om bilden är för stor att mejlas kan du även använda någon webbaserad överföringstjänst, till exempel WeTransfer, Sprend eller liknande.


Övrigt

Genom att skicka in bilder till miljöalmanackan godkänner du att kommunen, om din bild blir utvald, äger rätt att publicera bilden i kommunens miljöalmanacka 2024, i sociala medier, i kommunens trycksaker och på kommunens hemsida, utan krav på vidare ersättning.

Kontakt miljöalmanacka

Telefon: 0960-165 36
E-post: almanackan@arvidsjaur.se

Relaterade Dokument

Skriv ut: