Information till dig som är ung!

De här sidorna är för dig som vill veta vart man kan vända sig när man som barn/ungdom behöver hjälp. Här kan du hitta information om olika typer av problem eller svårigheter och uppgifter om vilka verksamheter i kommunen och landstinget som har i uppgift att ge stöd till barn, ungdomar och deras familjer och hur du kan komma i kontakt med de verksamheterna.

Behöver du akut hjälp? Klicka på länken nedan som heter "Telefonnummer i akuta lägen".

UMO är ungdomsmottagning på nätet för unga mellan 13 och 25 år. På sajten finns information om sex, hälsa och relationer och möjlighet att ställa anonyma frågor till personal som jobbar på ungdomsmottagningar.

Snorkel är ett samarbete mellan kommun och landsting (Barn-och ungdomspsykiatrin) i Uppsala län. Det är en förebyggande verksamhet gällande barn/ungdomar med nedstämdhet/oro/ångest och arbetar med att sprida kunskaper om verksamma metoder vid nedstämdhet och oro/ångest till personal, föräldrar och barn/ungdomar

Tjejzonen  arbetar för att förebygga psykisk ohälsa hos flickor mellan 12 -25 år genom enskilda stödsamtal via våra chatter – Chatten och Ätstörningszonen samt Storasysterverksamheter.

Jourhavande kompis är Röda Kordets chattjour för alla upp till 25 år. Du som chattar är anonym och det är du som bestämmer vad du vill prata om

Rädda Barnen har samlat information om var du kan vända dig för att få hjälp samt tips på aktiviteter inom Rädda Barnen.

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Skriv ut: