Avstängning av vatten i centrum

2020-06-22 14:25

23/6. Kl 15.55. Vattnet är nu igång igen och vi beklagar att det tog längre tid än planerat.

Vattnet kan bli missfärgat efter driftstopp och det avhjälps med att spola tills det är borta. Tänk på att spola i en kran nära inkommande ledning i huset för att undvika att avlagringar från ledningen sätter stopp i kranen.

Tisdag 23/6 kommer inkoppling av en ny vattenledning att genomföras vid systembolaget.

Detta innebär att vattnet kommer att stängas av för del av Stationsgatan (mellan Storgatan och Nygatan) och Garvaregatan (mellan Östra Skolgatan och Västlundavägen). Lyckas vi inte stänga av vattnet kan vi bli tvungna att utvidga vattenavstängningen.

Vattenavstängning kommer att påbörjas på morgonen vid sju och vi vet inte i dagsläget hur lång tid det kommer att ta. Men om allt går som det ska borde vatten finnas i kranen igen vid 10-tiden. Vi ska göra allt vad vi kan för att ha så korta driftstopp som möjligt. Ni kan använda avloppet som vanligt under avstängningen.

Vattnet kan bli missfärgat efter driftstopp och det avhjälps genom att spola tills det är borta. Tänk på att spola i en kran nära inkommande ledning i huset, för att undvika att avlagringar från ledningen sätter stopp i kranen.


Skriv ut: