Peter Stenlund, till vardags lärare vid kommunala musikskolan i Arvidsjaur. Men 21 januari ska han med sitt band StoneGrove agera förband till Kee Marcello-band. Foto Kent Norberg

Kee Marcello band och StoneGrove rockar loss i Arvidsjaur!

2017-01-10 13:40

Se till att boka Medborgarhuset 21 januari i era kalenderar.
På scenen då står nämligen förre Europegitarristen Kee Marcello och hans nya band. Förband blir inga mindre än StoneGrove från Arvidsjaur!


-Det kommer att bli en riktigt bra och rolig kväll, säger Peter Stenlund gitarrist och sångare i StoneGrove, tillika kommunal musiklärare till vardags.


Kee Marcello (mitten) med ett förflutet i Sveriges största rockexport Europe, kommer med sitt band att spela material från senaste plattan "Scaling up", och vi kan nog räkna med att det blir en och annan Europelåt också. Biljetter finns att köpa på biblioteket. Privat bild.


Kee har nyligen släppt en platta och ska ut på turné för att promota den. Peter och Kees vägar har korsats tidigare genom åren och ligger till grund för spelningen i Arvidsjaur:
-Det stämmer. Träffade honom när jag bodde i Piteå och spelade med gruppen Ladumus. Han gjorde då ett solo på min låt "Free".


StoneGrove består av Pär Törnberg, Börje Reinholdsson, Peter Stenlund och Ellinor Stenlund. Privat foto. 

När Peter såg att Kee planerade en liten turné tog han kontakt och frågade om han inte ville ta en sväng upp till Arvidsjaur också:
-Kee, som numer bor i Göteborg, tyckte det lät kul i och med att han tidigare bott i Umeå och kände för att komma upp över landet. 

StoneGrove kommer att spela cirka 40 minuter innan Kee Marcello-band kliver upp på "Medans" scen.

Peter som bott några år i USA och umgåtts i musikkretsar berättar att den förre Europestjärnan har väldigt högt anseende som gitarrist:
-Så fort hans namn nämns är det med respekt.

Nu hoppas Peter och hela StoneGrove, att folk i Arvidsjaur möter upp och går på konserten:
-Det är viktigt om vi ska kunna fortsätta ett erbjuda arrangemang i vår kommun. Väljer folk att stanna hemma, så gör artisterna även det till slut...

  

 


Skriv ut: