Astrid, Rahaf, KareAili, Lykke och Alina framförde ett medley med
Astrid, Rahaf, KareAili, Lykke och Alina framförde ett medley med "Blinka och Everts Lilla apa". Foto Kent Norberg.

Vårkonsert med bredd och spets!

2019-05-29 11:26

Omkring 100 personer är inskrivna för instrument i den kommunala musikskolan i Arvidsjaurs kommun. Många olika åldrar och instrument blir det...

Delar av dessa bjöd under tisdagskvällen på en fantastisk vårkonsert, med både bredd och spets. Allt från populärmusik till klassiskt.

Drygt 100 personer som samlats i Arvidsjaurs kyrka fick uppleva en rad höjdpunkter av de unga musikeleverna. Nämnas kan Noah Carlsson som imponerade stort med ett klassiskt stycke på piano och Aron Möller på fiol. Samt Hannes och Cecilia på blås, vilka levererade svängiga toner från både Beatles och Earth Wind and Fire.


Noah Karlsson från Svedjan i Glommersträsk trollband publiken i kyrkan med sin kunskap på piano. Vi fick lyssna till "Alla turca" ur sonat nr 11 av Mozart.


Nikita Sandgren Hedberg och Aron Möller.

Nikita Sandgren Hedberg och Aron Möller framförde tillsammans "Tula hem och tula vall", som många säkert kände igen från "Hela Sverige ska leva-reklam på tv":
-Nu går jag ut gymnasiet och vill passa på att tacka alla lärare på musikskolan. Ni har gjort tillvaron så mycket roligare och jag har lärt mig så mycket under dessa på, sa Nikita.


Violinisten Aron Möller har antagits till en sommarkurs i Falun för väldigt begåvade ungdomar.


Engla sjöng "Hiding my heart".

  • Alva Grahn tilldelades ett stipendium för "...sin goda förmåga att uttrycka sig genom såväl musik som bild...".

Skriv ut: