Bengt Grahn, ägare och VD berättade om den otroliga resa som har fört företaget från en idé till över 70 anställda idag. Foto Peter Manner.
Bengt Grahn, ägare och VD berättade om den otroliga resa som har fört företaget från en idé till över 70 anställda idag. Foto Peter Manner.

Tentipis 30-årsjubiléum!

2019-03-21 09:56

Med anledning av att företaget TenTipi 30-årsfirar arrangerades ett event i Arvidsjaur under onsdagen och torsdagen med ett 60-tal inbjudna samarbetspartners från hela i världen.

Bengt Grahn, ägare och VD berättade om den otroliga resa som har fört företaget från en idé till över 70 anställda idag. Visionen är att ytterligare dubbla omsättningen fram till 2025 (100 miljoner), och därefter ytterligare en fördubbling till 2030.


Sonny Holmberg, Abborrträsk Natursafari och Peter Manner, t.f näringslivschef, Arvidsjaur ville båda gratulera grundaren av Moskoselkåtan (Tentipi), Bengt Grahn (mitten), på 30-årsjubiléumet.

Idag tillverkas många Tentipi-produkter i deras fabrik i Kina. Under 2019 kommer företaget även starta försäljning i landet:
-Ja, vem kunde förställa sig detta, allra minst jag, säger Bengt i en kommentar.


Nere på Sameland i Arvidsjaur firades Tentipi i två dagar med olika arrangemang.  

-Jag personligen har också förändrats och vuxit i takt med företaget, konstaterar Bengt, och avslutar med att det är oerhört viktigt att ha fokus på framtiden.


Ett av arrangemangen på Tentipieventet var hundspann i det soliga och fina vintervädret. 

Åven lassokastning, sparkåkning och...


... skotersafari fanns att pröva för de inbjudna gästerna som kom från olika delar av världen.Tentipis tältfabrik i Moskosel. Arkivbild: Kent Norberg. 

Torsdagen innehöll bland annat ett besök i födelsebyn Moskosel, där allting började. I Moskosel sys bland annat en del av de större eventkåtorna. Företaget har också verksamhet i Värmland.

Text och foto: Peter Manner, t.f näringslivschef.

Mer foton. Dessa tagna av FelixGroteloh:

 


Filippa Hallnor guidade i Lappstaden.


Grundaren av Moskoselskåtan (sedemera Tentipi), Bengt Grahn.


Skriv ut: