Hamid Khabat svingar degen i luften, innan den ska in i den ca 400 grader varma vedugnen. Foto Kent Norberg.
Hamid Khabat svingar degen i luften, innan den ska in i den ca 400 grader varma vedugnen. Foto Kent Norberg.

Ny restaurang: Teckans vedugnspizza

2019-06-27 14:55

Företagsreportage.

För prick en månad sedan öppnade Hamid Khabat Arvidsjaurs första vedugnspizza:
-Jag har varit i restaurangbranschen i flera år men ville testa något som inte fanns här tidigare, säger Hamid.

Han säger att en del har undrat varför han ska öppna ytterligare en till pizzeria i samhället, när det redan finns fyra stycken. Men Hamid menar att det inte är riktigt detsamma med vedugnsbakade majsmjölspizzor.

Intresset har inledningsvis varit stort. Mycket stort. Minst 200-250 pizzor om dagen. Ibland fler, och på helgerna allra flest. Första dagen räckte inte ens degen till utan tog slut redan på eftermiddagen:
-Det känns jätteroligt att folk verkar gilla det vi gör!

Den före detta kiosken är numer totalrenoverad. Allt från ventilation och rivna väggar till ny måla på väggarna och ett 30-tal bordsplatser. Utomhus finns ytterligare några matplatser om vädret är bra.

Menyn har en rad olika pizzavarianter att välja på: Havets frukter, honung, pinjenötter, olika ostar, italiensk skinka med mera. Men även sallader, pasta och kötträtter samt dagens rätt erbjuds:
-Vi ska göra om menyn så den blir lite snyggare. I övrigt är vi rätt nöjda så här i början. Läget är bra, med parkeringar vid Storgatan. Det är många som ser vår restaurang och svänger in spontant för att äta en bit mat, säger Hamid som i år varit Arvidsjaursbo i 10 år. 


Skriv ut: