Helena Storm, svensk generalkonsul i Hongkong (gul tröja) informerade om ett stort vinterarrangemang för representanter från Arvidsjaurs flygplats, lokala näringslivet samt Norrbottens handelskammare, Luleå. Foto Kent Norberg.
Helena Storm, svensk generalkonsul i Hongkong (gul tröja) informerade om ett stort vinterarrangemang för representanter från Arvidsjaurs flygplats, näringslivet samt Norrbottens handelskammare. Foto Kent Norberg.

Generalkonsul vädrade intresset för "Swedish Winter i Hongkong"

2019-03-21 10:35

I december 2019 kommer Sveriges generalkonsulat att genomföra det största Sverigefrämjande eventet någonsin i Hongkong: Swedish Winter 2019.

Helena Storm, från konsulatet i Honkong, träffade under torsdagen näringslivsrepresentanter i Arvidsjaur för att berätta om eventet Swedish Winter 2019, som beräknas locka omkring 1 miljon besökare.


Ralf Lundberg, vd Arvidsjaurs flygplats, Helena Storm, generalkonsul i Hongkong och Anne Åberg, Arvidsjaurs flygplats.

T.f näringslivschef Peter Manner säger att i nuläget handlar det om att lyssna och identifiera om det finns förutsättningar för att avsätta marknadsmedel för en satsning på Honkong.


Närmast kameran syns; t.f näringslivschef Peter Manner, kommunalrådet Sara Lundberg och Ann-Kathrin Lundqvist, fullmäktigeledamot i Norrbottens handelskammare. Foto Kent Norberg.

Swedish Winter kommer att genomföras i Hongkongs mest centrala del Tsim Sha Tsui:
-En låg uppskattning är att mer än 1 miljon människor kommer att kunna ta del av evenemanget, säger Helena Storm.

Swedish Winter 2019 kommer att bestå av en mängd aktiviteter:
- Julmarknad
- Konserter och uppträdanden
- Vintersport
- Svenska innovationer
- En paviljong vid Business of Design Week
Under Swedish Winter kommer också en officiell julgran skänkas av Sverige till Hongkong. Övergripande tema för evenemanget är hållbarhet.

-Jag tror visst att det här kan vara av intresse för näringslivet i Norrbotten. Men det är viktigt att paketera och hitta en bra struktur för det hela, sa Linda Lundberg-Nilsson, ordförande för Handelskammaren i Norrbotten.

Helena Storm svarade att de är väl medvetna om att de måste jobba med paketeringen:
-Vi är bara i planeringsstadiet än och jag ville sondera intresset här i Arvidsjaur för evenemanget. Jag återkommer när vi kommit längre i planeringen.  

 
-Business of Design veckan (BODW) är Asiens största desingmässa och ett av de viktigaste designeventen i världen. Inom ramen för Swedish Winter kommer vi att sätta upp en paviljong och visa upp svenska utomhusprodukter och hållbart mode med fokus på OS 2022 i Peking. Detta är den enda delen av Swedish Winter som inte kommer att äga rum i Tsim Sha Tsui, BODW äger rum i Hong Kong Convention and Exhibition Centre, säger Helena Storm.


Maria Isaksson visade vyn från Lillberget ner mot Arvidsjaurs samhälle för Helna Storm. Foto Peter Manner.


Skriv ut: