Sellebo Idéträdgård bjuder in till visningar. För 120 kronor/person, kan du få träda in i parets Sellboms eget
Sellebo Idéträdgård bjuder in till visningar. För 120 kronor/person, kan du få träda in i parets Sellboms eget "paradis", med personlig guidning. Foto Kent Norberg.

Sommartips: Sellebo Idéträdgård bjuder in till visningar

2019-07-05 08:50

Välkommen in till Sellebo idéträdgård strax utanför Moskosel. En unik trädgård Lappland!
-Den omgivande naturen och platsen har varit utgångspunkten för hur vi under årens lopp byggt upp och utformat vår trädgård, säger Majvor Sellbom.

Tillsammans med maken Lage har de under många år lagt nästan varje ledig timme på att utveckla sitt gröna paradis:
-Jag står för det sköna och Lage bygger och odlar grönsaker.


"Vi tror på att det är detaljerna som gör det lilla extra i en trädgård. Mycket tillverkar vi själva, som möbler, blomkrukor, blomstertorn med mera", säger Lage Sellbom. Foto Kent Norberg.


Ungefär så är arbetet uppdelat. Att hålla trädgården i trim och utveckla den kräver nämligen både sin man och kvinna. Även ett paradis behöver underhåll. Och utan tvekan har paret "gröna fingrar":
-Vi brinner för det här. Nu vill vi gärna dela med oss, därför har vi startat ett företag som vi kallar "Sellebo Idéträdgård".

"I det stora växthuset står pelargonerna på rad, när Majvor är in och tittar till sina växter. Allt från rosenknoppspelargoner till tulpan-, stjärn-, äggskals-, nejlika- och doftpelargoner.". Foto Kent Norberg.

Företagsidén är bokade trädgårdsvisningar för grupper. Mindre sällskap, föreningar, företag eller kompisgäng som i lugn och ro vill se trädgården, höra mer om bakgrundshistorien och erfarenheten av odling i subarktiskt klimat, är välkomna att boka visningar under perioden juli - augusti 13.00-18.00.

Söndagar är det öppet för allmänheten, övriga dagar endast förbokningar.

Sellebo Idéträgård ligger på en kulle omsluten av hög gran- och tallskog som öppnar upp mot åkrar och
ängar i väster:
-Vår trädgård är cirka 4 000 kvadratmeter, berättar Majvor. 


"I en trädgård planterar man sina drömmar". Foto Kent Norberg.

Gurkor, tomater, squash, grönkål och andra grönsaker säljs i mån av tillgång. Givetvis är de odlade utan tillsatser av konstgödsel. Även egentillverkade produkter (betong/trä) som möbler, skålar, ljusstakar, skyltar osv. säljs i mån av tillgång och efterfrågan. 

Sellebo Idéträdgård ligger i klimatzon 7. Foto Kent Norberg.

  

  

  

  

  
Majvor och Lage i en av många sittgruppen på gården. Till höger syns "Kärleks- och whiskysoffan".

"Här är det så djupt att vi brukar ta ett dopp då och då". Foto Kent Norberg.

Lage och Majvor kopplar av med en kopp kaffe i solskenet. Foto Kent Norberg.

-Vi fortsätter att utveckla och plantera våra drömmar, i vår trädgård. Vi hoppas att ett besök hos oss ska väcka idéer, skapa glädje, ge sinnesro och eftertanke. Eller bara en stunds avkoppling i en vacker och kreativ miljö, säger Majvor.

  • Bokning: 0960 - 105 70  

  • Öppet söndagar, entré 120 kr. Är ni en grupp som vill ha en personlig trädgårdsvisning övriga dagar, kontakta Sellebo idéträdgård på 0960-10570. För mer info, se hemsidan.

  • Besöksadress: 2 kilometer utanför Moskosel. Följ skyltning från Europaväg 45, 44 kilometer norr om Arvidsjaur och 100 kilometer söder om Polcirkeln. 

Skriv ut: