"DNA:t i GK Door är Glommersträsk" sa nye chefen Christer Hedlund när delar ur kommunledningen besökte företaget på torsdagen. Näringslivsstrateg Anne Enoksson th. Foto Kent Norberg.

"DNA:t i GK Door är Glommersträsk"

2021-10-15 10:19

GK Doors verksamhet med att tillverka inomhusdörrar går så långt tillbaka som till 1930-talet:
-DNA:t i GK Door är Glommersträsk, konstaterade nye chefen Christer Hedlund, när delar ur kommunledningen besökte företaget på torsdagen.

Vid en första anblick mot företaget, beläget mitt i byn, ser man att personalparkeringen byggs ut.Det borde betyda något positivt?
-Ja, det går bra nu! Vi har en produkt som säljer över hela landet plus i Norge. Förmodligen ligger pandemin bakom att det byggs och renoveras en hel del, inte minst i fjällvärlden. Många bygger på specialmått och då kan vi leverera dessa dörrar.


Slutkontrollen av färdiga dörrar är minutiös. Foto Kent Norberg.

GK Door ser en trend att gemene man uppskattar mer genuina produkter än massproducerade dörrar. Det har medfört att företaget behövt anställa mer personal. Dessutom är de inne i en generationsväxling:
-För närvarande har vi 18 anställda samt har gjort en hel del investeringar i bland annat nya maskiner, renoverat golv och tak. 

Därutöver berättar Christer att de tar över Lidéns Snickeris lokaler och inventarier och tänker driva det vidare:
-Inte för att vi har några stora planer på att börja bygga kök. Men maskinerna finns och kompetensen har vi kvar i och med att vi anställt deras personal.


GK Doors nye chef Christer Hedlund, kommunchef Lena Ruth, kommunalråd Lasse Forsgren, näringslivsstrateg Anne Enoksson och platschfen Oskar Edström som växt upp med företaget i och med att pappa Peter varit vd under många år, men nu tackat för sig och försöker få lite ledig tid. Foto Kent Norberg.

Det går bra nu och ni har anställt mer personal. Men hur stora vill ni bli om trenden håller i sig?
-Vi kommer aldrig att bli volymproducenter utan vi vill fortsätta att leverera kvalitet framför kvantitet, säger Christer Hedlund avslutningsvis.


 

Björn Lidén och brorsan Christofer (ej med på bild) har båda fått jobb på GK Door. Björn tycker att det känns bra att GK Door köpt upp anrika Lidéns Snickeris inventarier och lokaler:
-Företaget får leva vidare genom dem och vi har fått jobb här, det känns bra, säger Björn och berättar att Lidéns Snickeri avvecklas nästa år.


Bröderna Erik och Lars. Foto Kent Norberg 2008.


Björn och Christofer Lidén. Foto Kent Norberg.


Lennart Lidén, i snickeriet 1972. Foto Ingvar Norberg, NV.


 


Skriv ut: