Ny entreprenör på gatu-, gång och cykelnätet. Arkivfoto Kent Norberg.
Ny entreprenör på gatu-, gång och cykelnätet. Arkivfoto Kent Norberg.

Ny entreprenör på gatu-, gång och cykelnätet

2021-10-28 08:33

Inför denna snösäsong har kommunen en ny entreprenör på gatu-, gång och cykelnätet. Det är Terranor AB som är den nya entreprenören. De sköter även underhållet på Trafikverkets vägar i kommunen. Förutom att kommunen har en ny entreprenör är även kontraktet uppbyggt på ett annat sätt än tidigare år.

Tidigare år har kommunen betalat per gång/timme beroende på vad som utförts och entreprenören har blivit utringda. I dagens kontrakt sköter entreprenören allt själv efter de kriterier som är ställda i upphandlingen.

Kommunen har ett fast pris för en hel vintersäsong:
-Vi är glada över att ha fått förtroendet av Arvidsjaurs kommun och kommer att göra vårt bästa för att leverera ett gott resultat till medborgarna i, säger Pelle Krisström, Area manager Terranor AB.

-Vi får ha överseende med att det kan förekomma en del inkörningsproblematik innan den nya entreprenören hittat den optimala körrutten, säger Erika Harr gatu- och VA-chef.

Eventuella klagomål och skador ska som vanligt rapporteras in via kommunens hemsida: Felanmälan | Arvidsjaur (dedu.se):
-På så sätt så får vi statistik över inkomna klagomål och skador.

Kommunen har samma entreprenör, BDX, som tidigare för kommunens fastigheter.

  • Nytt i detta avtal för i år är att gångbanan runt Nyborgstjärn kommer att plogas upp även på helger.

-Sen vill vi även påminna fastighetsägare om att se över växtligheten på sin egen fastighet. När det kommer snö och is på trädgrenar kan de hänga ner mer än vanligt på vintern. Vi önskar även att fordonsägare tänker på hur de parkerar. Det kan annars påverka snöröjningen negativt, säger Erika Harr.


Skriv ut: