Bandklippning för att fira ansiktslyftet av OKQ8-macken i Arvidsjaur. Från vänster: Annelie Rosenius, distriktschef för östra Norrbotten, Magnus Flinkfeldt, säljchef i butiken i Arvidsjaur, Staffan Magnusson, vd för OKQ8 Norrbotten, Per-Erik Granberg, butikssäljare och Mikael Gustavsson, distriktschef västra Norrbotten. Foto Kent Norberg.

Nyinvinging av OkQ8

2019-03-01 11:29

Under hösten och vintern har OkQ8-butiken i Arvidsjaur genomgått en rejäl ansiktslyftning och på fredagen var det dags att fira det hela med bandklippning och tårtkalas för alla kunder.

-Verksamheten grundades 1938 av ett gäng bilägare gick samman och bildade IC. Syftet var att göra bilägandet billigare. Då var de 7 delägare och omsatte 14000 kronor/år. I dag omsätter vi 60 miljoner kronor och har 2200 medlemmar i Arvidsjaur, sa Staffan Magnusson, vd OkQ8 Norrbotten, i sitt invigningstal.

Ansiktslyftet har inte enbart bestått i ommålning av fasad, ny modern inredning och ombyggnation av gör-det-själv-hallen, utan även av nya bränslepumpar och ledningar under jord:
-Personalen har gjort ett kanonjobb i byggröran. Vi tackar dem och alla kunder som stått ut under den här tiden, sa Magnusson.

Nya konceptet för butiken kallas "quick to go":
-Vi är mer inriktade på snabbmat, där vi gör mackor och säljer annan mat som går snabbt att äta här eller ta med sig på resan, säger säljchefen Magnus Flinkfeldt.

Under sommaren kommer fler parkeringsplatser att iordningställas.


Skriv ut: