Marlene Lima öppnar inom kort en yogastudio med hatha-yoga i Arvidsjaur. "Jag har invigning 27 februari" berättar hon.

Yogastudio öppnas i Arvidsjaur

2020-02-06 15:19

Inom kort öppnar Arvidsjaurs kommuns första (?) yogastudio:
-Mina tjänster är yoga, meditation, olika sociala projekt i förebyggande syfte, rådgivning för stresshantering och yogaterapi, events samt retreats, säger Marlene Lima.

Invigning av studion på Östra Skolgatan 9a sker 27 februari:
-Fram till dess jobbar jag med att bland annat färdigställa studion.

Marlene berättar att hon hållit på med yoga själv i tio års tid, men sedan i fjol är hon certifierad instruktör:
-Jag har haft olika uppdrag sedan dess, åt bland annat studieförbund, men det känns extra roligt att nu ha en egen studio. 

Hennes tjänster riktar sig till både privata kunder, företag och kommun:
-Många har ju inför friskvårdstimma-/timmar för deras personal. Då vore det ju fantastiskt om de kunde använda den i min yogastudio.

-Vi lär oss att fokusera på övningarna och att vara i nuet. Stressade människor har svårt med just den biten, tankarna flyger iväg åt olika håll och det kan sluta med att man "går in i väggen".

Marlene har jobbat som dansledare och drivit workshops i både Portugal och Arvidsjaur samt är utbildad socionom i grunden. Hon vill gärna kombinera de kunskaperna med sina yogakunskaper, som är förebyggande mot stress och psykisk ohälsa. Hon berättar vidare att yoga ökar medvetenheten om den egna kroppen och skapar bättre balans med det sinnliga.

  • Bokning sker i förväg, men drop-in kommer att erbjudas vid lunchtid en gång i veckan. 
  • Studion har plats för tio deltagare samtidigt.

Maria Nilsson, Lärcentrum och näringslivsstrateg Anne Enoksson testade några enklare "yogamoves". Maria och Anne berättade bland annat att kommunen kommer att erbjuda gratis kurser i "Digital kompetens". Läs mer om det i tidigare artikel på kommunens hemsida. Foto Kent Norberg.

Marlene Lima kommer ursprungligen från Portugal, men blev Arvidsjaursbo redan för tio år sedan. Hon har haft kontakt med Nyföretagarcentrum inför uppstarten av sin Yogastudio. 

 


Relaterade Länkar

Skriv ut: