Öppet brev från kommunens näringslivsenhet

2020-11-18 16:31

Många av våra lokala företag har det svårt nu och vi på näringslivsenheten vill uppmana alla, om så bara är möjligt att göra sina inköp lokalt.

Om du som medborgare tycker att det känns osäkert ur smittskyddspunkt att fysiskt besöka företag eller butiker, erbjuder de allra flesta alternativ som till exempel hemkörning eller att du kan få göra dina inköp under tider när det är färre kunder/efter öppettid.

Om vi tillsammans kan hjälpas åt att få pengarna att cirkulera lokalt bidrar det till att människor kanske inte behöver förlora sina arbeten. Lite drygt 1 000 personer i kommunen har idag sin arbetsplats hos något av våra företag i kommunen. Varje satsad krona som stannar kvar i kommunen bidrar till lokala arbetstillfällen på ett eller annat sätt. 

  • Varje satsad lokal krona ökar också förutsättningarna för god kommunal service. Ett företag med en anställd genererar finansiering motsvarande exempelvis två förskoleplatser
  • Varje satsad lokal krona gynnar också föreningslivet i kommunen, vilket gör vår kommun levande och attraktiv. 

Något som är förstås är viktigt för oss alla som bor och verkar här. Men också för att vi ska locka nya medborgare till vår kommun. 

Nu är det tid för att sätta munkavle på gamle Jante!
Tillsammans ser vi till att det finns en framtid i den här kommunen även efter pandemin.

Mvh// Anne Enoksson
Näringslivsstrateg, Arvidsjaurs kommun
Telefon: 0960-155 52
E-post: anne.enoksson@arvidsjaur.se

 


Skriv ut: