Arkivbild Kent Norberg
Arkivbild Kent Norberg

Satsning på handeln i Arvidsjaurs kommun!

2020-05-04 10:23

Arvidsjaurs kommun har precis fått klartecken för en satsning - riktad uteslutande mot handeln:
-Det här känns riktigt bra och det betyder att vi från och med nu har möjlighet att erbjuda extern rådgivning till alla företag, oavsett branschtillhörighet, säger näringslivsstrateg Anne Enoksson.

Satsningen finansieras av Sparbanken Nords extra medel för coronadrabbade verksamheter och av Arvidsjaurs kommun.

Satsningen innebär att även företag inom handeln kan få tillgång till individuell kostnadsfri rådgivning av externa konsulter samt att insatser ska göras för att lyfta fram den lokala handeln.

Anne berättar att Arvidsjaurs kommun sedan tidigare deltar i ett samarbetsprojekt tillsammans med Argentis i Arjeplog, där de kan erbjuda kostadsfri rådgivning till företag inom nästan alla branscher. Men tyvärr inte till företag som finns inom handeln.

Syftet med rådgivningen är att öka kunskap om de åtgärder som skapas på nationellt och regionalt plan och att dela med sig av den kompetens som finns hos lokala företagsrådgivare:
-Företag kan exempelvis få hjälp med att ta fram handlingsplaner för likviditet, kostnader, intäkter och personal.

Kontakta näringslivsenheten om du vill veta mer om de tjänster som erbjuds. Arvidsjaur kommun har låst dörrarna för spontanbesök:
-Men vi finns i övrigt tillgängliga precis som vanligt och det går mycket bra att boka tid för enskilda möten, ringa eller skicka mail, säger näringslivsstrateg Anne Enoksson.

Kontakt:
Anne Enoksson
Näringslivsstrateg
070-300 79 37


Skriv ut: