Aktivitetsdag i Abborrträsk

2019-04-10 09:50

Tisdagen 2 april anordnade Avdelningen för funktionshindrade, AFF, en aktivitetsdag för brukare, deras anhöriga och personal, i Abborrträsk.

AFF är en avdelning med 16 verksamheter inom socialtjänsten i Arvidsjaurs kommun. Det finns boendestöd, dagverksamhet, LSS boenden, personlig assistans, ledsagning, kontaktperson och korttids/fritids för barn med funktionshinder.

På Aktivitetsdagen bjöds alla på hamburgare och fika och det fanns en aktivitet för alla, både ute och inne på Folkets Hus i Abborrträsk. Några av aktiviteterna var bingo, pimpeltävling, åka skoter och klappa och kela med hästar. Eva Karlsson och Yvonne Engdahl var på besök från församlingshemmet, Svenska Kyrkan, och sjöng och spelade tillsammans med alla.

Till hjälp att förbereda och arrangera detta har några från byn hjälp till. Bill Grundström och Per-Olov Gustafsson har hjälpt till att borra 25 hål på Abborrträsket, skjutsat alla som ville delta i pimpeltävlingen. Det var många som ville delta så det blev många svängar med skoter och pulka ner på sjön, men det var uppskattat av alla.

Vädret visade sig från sin bästa sida med sol, +3 och vindstilla hela dagen. Alla var tålmodiga att fiska men det var ingen som fick någon fisk och därför lottades alla priser till pimpeltävlingen ut bland brukarna. Tre lyckliga vinnare fick med sig pris hem. Två spelbingo anordnades med tre vinster i varje spel. Många deltog i spelen och spänningen var på topp.

Tack vare ideella krafter och sponsring av olika saker kunde denna aktivitetsdag genomföras. Detta betyder så mycket för våra brukare. Många sitter hemma ensam och isolerad med en snäv budget men har möjlighet att delta på detta gratis.
-Vara delaktig och träffa andra människor är viktigt, säger enhetschef Jenny Bjuhr.

Fiskeföreningen i Abborrträsk sponsrade till fiskekorten, ABF sponsrade till hyran av Folkets Hus och Sara Holmberg från Kultur i Vården har varit med och hjälpt till hela dagen med förberedelser, som fika och kaffekokning och städning. Ida Ögren hade med sig sina hästar med hela dagen, vilket var väldigt uppskattat att få klappa och känna på en häst.

Jenny Bjuhr


Skriv ut: