Kevin Borg hemma på Malta under en paus i låtskrivandet, mitten av oktober 2019. Foto Kent Norberg.
Kevin Borg hemma på Malta under en paus i låtskrivandet, mitten av oktober 2019. Foto Kent Norberg.

Kevin Borg avslöjar drastiskt minne från Arvidsjaursjön!

2020-02-13 11:19

Idolvinnaren och tidigare "Årets Arvidsjaursbo", Kevin Borg, väljer att avslöja en händelse som kunnat bli till en skandal i kvällspressen:
-Det var i samband med ett pressevent på Arvidsjaursjön som det hände, säger Kevin och skrattar.  

Ute på en isbelagd Arvidsjaursjön körde topptrion från "Idol 2008", bestående av: Kevin Borg, Robin Bengtsson och Alice Svensson, skoter och hade trevligt. På en udde i närheten satt en skara kvällsjournalister med fotografer, vid en värmande brasa, fikade och samtalade.

   

   

Det var då det plötsligt hände:
-Jag körde i hög hastighet på ett pimpelhål. När man borrar byggs det upp snö kring borrhålet som fryser och blir stenhårt. En sådan körde jag på. Det blev tvärstopp, skotern och jag flög och gjorde frivolter i luften - innan jag till slut landade hårt på min rygg och rullade minst åtta varv på isen till jag stannade av.
-Då var jag rätt omtumlad!

-Minns att du satt och pratade med fotograferna och såg ju allt som hände bakom deras rygg. Därför skyndade du dig att bjuda dem på påtår i kaffekåsorna, så att de inte skulle hinna ta bilder, ha ha. Länge tänkt att avslöja det här. Det är ju 12 år sedan och bör väl ändå vara preskriberat vid det här laget...

   

Trots den rejäla vurpan stod du på scenen i Medborgarhuset på kvällen och uppträdde inför en stor skara unga fans:
-The show must go on! Man lägger sig inte i första taget. Men jag kan avslöja att dagen efteråt hade jag svårt att gå, blåslagen och stel som en pinne i hela kroppen.
-Jag lärde mig en läxa och uppmanar till att ta det försiktigt när man är ute och kör skoter. Den erfarenheten tillsammans med att jag fick svininfluensan som tvingade mig till fyra veckors uppehåll från High School Musical på Göta Lejon, är nog de värsta saker min kropp fått utstå hittills, säger Kevin.

Till något helt annat... Det är melodischlagerdags nu och du har deltagit för Malta tidigare. Är du inblandad där även i år?
-Nej, inte det. Mitt förlag Skygenix har jobbat mycket med Asienmarknaden sista åren och har hunnit sälja 5 miljoner skivor. Det gäller att gå "all in" när man skriver K-pop och C-pop till andra. Något som tagit nästan all tid i anspråk. Det har varit en jäkla resa. Riktigt kul! Men jag har inte helt släppt schlagertankarna i och med att det är en av världens bästa shower och fönster i branschen.

Du har alltså skrivit många låtar till andra senaste tiden. Sjunger du inte själv något?
-Visst gör jag det. Men mindre. Däremot ville min svenska låtskrivarkollega Peter Nord att vi skulle satsa på att skriva låtar till mig nu för en gångs skull. Och det har vi gjort. Vi har nyss släppt en singel som heter "Breakdown", och fler låtar är klara och kommer allt eftersom.

Lyssnade precis, det verkar vara en lite annan Kevin vi får höra här..?
-Det stämmer bra det. En mognare Kevin, något annat än "Ballad-Kevin". En dansrökare, som förhoppningsvis kan hitta en USA-marknad. Men det är typ lika lätt att hitta en gräddfil in på den marknaden som att ringa och ta ett snack med Trump... ha, ha.

Kevin säger att han utvecklats och lärt sig mycket genom att skriva en rad olika låtar till andra sångare i olika musikstilar:
-Blir liksom uppdaterad på så vis.

Hur skulle du beskriva musikbranschen?
-Rolig när det går bra. Ibland kan man fundera varför det går så bra för någon annan än en själv. Då gäller det att inte gräva ner sig utan att jobba stenhårt vidare, för till sist kommer belöningen. Men att slappna av för att framgångarna kommer går inte heller. Däremot kan framgång föda framgång om man fortsätter att producera.

Kevin har rätt bra koll på svenska deltagarna i "Mellon". Speciellt på dem som varit med i Idol:
-Extra kul är det ju att det går bra för Robin Bengtsson och Anna Bergendahl som deltog samma år som mig. Har faktiskt lite kontakt med Robin fortfarande.

     

Hinner du med någon fritid?
-Musik är ju min hobby så det känns inte som om jag jobbar för att jag måste, utan för att jag vill. Men nog hinner jag gå och se lite fotboll på fritiden. Håller på Floriana. 

Vet att du även håller på Chelsea:
-Stämmer. Men det har gått lite knackigt för dem på sistone. Kan berätta att jag träffat Zlatan två gånger. Första gången var när Malta skulle möta Sverige och jag sjöng vår nationalsång. Vi stod i spelargången och Zlatan var rätt kaxig mot pressen. Men så fort de försvunnit var han som förbytt, hur trevlig och jordnära som helst. Han kom fram till mig och berättade att hans barn gillade mig och följde min resa i Idol. 

-Tänk vad kul det varit om IFK Arvidsjaurs fotbollslag kunde möte Floriana i en vänskapsmatch.

Kommentar: Ni är välkomna!

Vet att du bor i lägenhet i Floriana, Malta. Men visst letar du hus?
-Jo, men du vet hur det är här på Malta: Fint, men tätt mellan husen och väldigt trafikerat. Har man som jag bott flera år i Arvidsjaur uppskattar man lite lugn och utrymme. Därför sneglar jag mot grannön Gozo där det fortfarande är lugnt och väldigt fint.
-Avslutningsvis vill jag be dig att hälsa alla jag träffat i Arvidsjaur!

Sagt och gjort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv ut: