Jens Eliasson och Kristina Taimi, Barn- och ungdomsnämnden, invigde Alpina skidprogrammets lokaler på Sandbacka i Arvidsjaur. Detta genom att klippa bandet, passande nog föreställande snöflingor. Foto Kent Norberg.

Invigning av alpina skidgymnasiet i Arvidsjaur!

2019-11-05 13:23På måndagsaftonen invigdes Arvidsjaur alpina skidgymnasiets lokaliteter i Sandbackaskolan:

-Jag blev delvis politiker 2016 för att försöka påverka skapandet av ett alpint skidgymnasium i Arvidsjaur. Skitkul att få drömmen förverkligad! sa Jens Eliasson, Barn- och ungdomsnämnden, som tillsammans med nämndens ordförande Kristina Taimi klippte invigningsbandet som ett tecken på att utbildningen nu är i full gång!


Efter 8 veckors ihållande fysträning och skola på hemmaplan avslutades höstperioden med 14 dagars skidläger på norsk glaciär i Jotunheimen:
-Perfekta väder- och snöförhållanden gjorde att lägret blev en riktig fullträff, berättade huvudtränaren Thomas Lindberg.

 

Kristina Taimi underströk vikten av att engagera sig och jobba politiskt: 
-Det här är ett bevis på att det fungerar, sedan riktade hon sig till programmets elever:
-Jag är glad över att ni har sökt er utbildning i Arvidsjaur - ni är pionjärer!

Efter invigning och tal, blev det dags att skära upp tårtorna. Det fixade tränaren Thomas Lindberg galant... Foto Kent Norberg.

Skolans rektor Lars-Håkan Andersson höll med:
-Alpina programmet är ett lyft för hela skolan!

Efter ett välförtjänt höstlov är det nu skidträning på olika anläggningar i närheten, i väntan på att Prästberget ska öppna:
-Vecka 47 börjar tävlingssäsongen. Då ska vi vara väl förberedda. Vi vill passa på att tacka för all support och positiv uppmärksamhet som vi har fått från alla Arvidsjaursbor under vår uppstartsperiod, sa Thomas. 


Skriv ut: