Finnbergs i Glommersträsk är en av alla våra fina butiker och företag som gör kommunen till en mer attraktiv plats att leva på. Foto Kent Norberg.
Finnbergs i Glommersträsk är en av alla våra fina butiker och företag som gör kommunen till en mer attraktiv plats att leva på. Foto Kent Norberg.

Arvidsjaur knep fjärdeplats i tillväxtligan!

2021-12-16 13:58

Varje år delar Syna ut priset "Bästa Tillväxt" till den kommun i varje län där företagen växer bäst. I år hamnade Arvidsjaurs kommun på fjärde plats i Norrbotten:
-Att vi finns med i toppen är jätteroligt! Det visar på att vi har framgångsrika och duktiga företagare i den här kommunen, säger näringslivsstrateg Anne Enoksson.

Företaget Syna synar boksluten från alla svenska aktiebolag och utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Anne säger att företagen drar ett stort och viktigt lass för allas vår framtid, både vad gäller arbetstillfällen och för skatteunderlaget:
-Men de gör också den här kommunen till en mer attraktiv och dynamisk plats att leva på. Bra jobbat, vi är stolta och tacksamma över er insats!

Norrbottens län
01 - Älvsbyns kommun
02 - Gällivare kommun
03 - Piteå kommun
04 - Arvidsjaurs kommun
05 - Haparanda kommun
06 - Kiruna kommun
07 - Kalix kommun
08 - Luleå kommun
09 - Pajala kommun
10 - Överkalix kommun
11 - Bodens kommun
12 - Övertorneå kommun
13 - Arjeplogs kommun
14 - Jokkmokks kommun

Årets butik: Moskosels digitala butik. Motivering: "Med ett stort engagemang, kreativitet och framåtanda har årets butik lyckats skapa någonting helt fantastiskt på marknaden. Hela butiken speglar nytänk, uppfinningsrikedom och unika lösningar, allt för att anpassa butiken efter kundernas önskemål. Att driva butik på ett nytt spännande sätt är någonting som dessa grundare verkligen har anammat, helt klart beundransvärt. Det stora engagemanget bakom denna satsning bidrar till en levande landsbygd och ett viktigt nav i Moskosel,
Det är med stor glädje och stolthet som vi får utse Moskosels Digitala Lanthandel till Årets butik 2021". Foto Kent Norberg.


Skriv ut: