Nya regler om farligt avfall. Illustration: Pixabay.
Nya regler om farligt avfall. Illustration: Pixabay.

Nya regler om farligt avfall

2020-09-30 16:05

Från och med 1 november 2020 ska alla verksamheter som hanterar farligt avfall rapportera in antecknade uppgifter om avfallet till ett nationellt avfallsregister hos Naturvårdsverket.

 • Från den 1 november 2020... 
  ...ska alla företag och verksamheter som hanterar farligt avfall rapportera in antecknade uppgifter till ett nytt avfallsregister hos Naturvårdsverket.

 

 • Två vägledningsdagar om hela avfallspaketet. 
  Naturvårdsverket vet att det finns många frågor kring alla regelförändringar inom avfallsområdet. En del kommer att besvaras under två halvdagar den 20-21 oktober som arrangeras för tillsynsmyndigheter. Anmäl dig till dem via länken längre ner på sidan.

 • Broschyr med kortfattad information. 
  Det finns även tryckt information att ta med i till exempel möten med mindre verksamheter. Den beställs kostnadsfritt på Naturvårdsverkets webbplats, max 100 ex går att beställa. 

 • Sju berättelser om rapporteringen.
  Det finns sju exempel på olika verksamheter som ska rapportera sitt farliga avfall. Där framgår vilka uppgifter som behöver lämnas och när.

 • Reviderad vägledning om avfallskoder.
  Det finns en reviderad vägledning om avfallskoder för farligt avfall. Den kan användas i tillsynsarbetet också.

 • Kontakt till Naturvårdsverket.
  Vi vet att det finns många frågor. Flera är besvarade på vår webbplats. Ta kontakt med kundtjanst@naturvardsverket.se om du inte hittar svar på alla frågor.

Mvh
Naturvårdsverket


Skriv ut: