Blade Repair Service (BRS) är ett nytt företag som är i färd med att etablera ett kontor i Arvidsjaur.
Blade Repair Service (BRS) är ett nytt företag som är i färd med att etablera ett kontor i Arvidsjaur.

BRS etablerar kontor i Arvidsjaur!

2018-11-09 10:24

Blade Repair Service (BRS) är ett nytt företag som är i färd med att etablera ett kontor i Arvidsjaur:
-Vi tycker det är en central och bra utgångspunkt för vår verksamhet med närhet till flera vindkraftsparker, säger vd Jonas Lundmark, Piteå.

För närvarande hyr BRS kontorslokal hos Norrlands Teknikcenter i Arvidsjaur. Nu letar man även ett garage för att rymma verktyg, slipmedel och själva plattformen, som är stor ungefär som en släpvagn.

BRS är en avknoppning av WPS (Wind Power Service med 33 anställda) - Sveriges största företag när det handlar om att sköta service på själva vindkraftverken:
-Det är på önskemål från några av våra kunder där som vi startat företaget, som ska sköta underhållet på bladen. De slits mer än man kan tro av blixtnedslag, isbitar som faller på bladen och liknande, säger Jonas.

I dag flygs sådan kompetens in från utlandet:
-Det känns onödigt kostsamt och istället något som vi borde kunna erbjuda från vårt eget land.


"Service och underhåll av vindkraftsverkens rotorblad är helt ny verksamhet i Sverige, med hög utvecklingspotential" enligt BRS:s vd Jonas Lundmark (bilden ovan).

 

Affärsidén är lokal kompetens:
-Vi har hunnit göra lite jobb nu i höst och letar redan nu efter mer personal. Jag tror att det finns stor utvecklingspotential i den här verksamheten. Spolar vi fram ett år är jag inte förvånad om BRS har växt till 12-15 anställda.

Men inledningsvis vill man nu anställa 6 personer:
-Ja, och det vore praktiskt om vi kunde hitta folk Arvidsjaurstrakten, i och med att vi har vårt kontor här. Hit kommer posten och här ska vi ha förvarning av utrustning. Dessutom tänker vi oss att en av teknikerna får en arbetsledarroll med stationering här. Det blir liksom hjärtat i verksamheten.

 

Är du en "blade runner"? Kontakta i så fall Jonas Lundmark:
-Ser helst att de som söker har känsla för hantverket att laga kompositer. Vi erbjuder utbildning och ett fantastiskt och fritt yrke, där man verkligen får se sig omkring...

BRS, Storgatan 91
933 34 Arvidsjaur
072-506 11 44
jonas.lundmark@brssweden.com


 

 

 

 


Skriv ut: