Röj! Bicycel Beat fick hela biosalongen i Arvidsjaurs medborgarhus att gunga och dansa. Foto Kent Norberg.
Röj! Bicycel Beat fick hela biosalongen i Arvidsjaurs medborgarhus att gunga och dansa. Foto Kent Norberg.

Bicycle Beat skapade röj i biosalongen!

2024-02-01 10:51

Bicycel Beat är ett visionärt band utöver det vanliga som med cykel, skrot och två svängiga saxofoner skapade en magisk stämning för mellanstadiepubliken, i Medborgarhusets biosalong, på onsdagen.

https://www.facebook.com/Arvidsjaur/videos/181543071718326

Musiken är en sprakande blandning av balkan, house, jazz och hiphop, och tillsammans med bandets lekfulla interaktivitet fick de både ung som gammal att sjunga, skratta, dansa och få en oförglömlig upplevelse.

Bandet som föddes på Stockholms gator består av; Johan Axelsson, barytonsaxofon, Björn Sjölin, altsaxofon och Mårten Pella, cykelslagverk.

Allt började sommaren 2014, när de två musikerna Johan och Mårten träffades genom en gemensam vän och fick en spontan idé – låt oss lämna våra repetitionsstudior och sena klubbspelningar för en stund och prova något annat:
-Låt oss gå ut på gatorna och bara jamma! Ju mer kända vi blev, desto fler hörde av sig och ville att vi skulle spela på bröllop, festivaler och i skolor, berättade Mårten Pella, och tillade att de alltid ger bort tio procent av deras dricks från gatuspelningarna till personer i större behov.

Vid en spelning på en av Stockholms gator hade batteristen Mårten glömt stativen till sina trummor. Då kom gruppen på att det gick lika bra att använda Mårtens cykel som stativ, och hänga på lite burkar och annat. På den vägen är det.


Det lät förvånansvärt bra med "cykel-beat". Foto Kent Norberg.


Fullt ös i Arvidsjaurs biosalong!

  • "Cykelbeat" har spelat in två skivor.

Arrangerades för mellanstadiet genom kultur i skolan.


Skriv ut: