Glad skolpersonal gör tummen upp för den osannolika klättringen i Lärarförbundets undersökning om Bästa skollkommen i Sverige. Foto Kent Norberg.
Glad skolpersonal gör tummen upp för den osannolika klättringen i Lärarförbundets undersökning om Bästa skollkommen i Sverige. Foto Kent Norberg.

Arvidsjaurs kommun återigen en av Sveriges bästa skolkommuner!

2020-11-10 08:26

Arvidsjaurs kommun landade på 4:e plats i 2020 års "Bästa skolkommun", med en generell utveckling i positiv riktning. Det visar Lärarförbundets senaste undersökning bland landets 290 kommuner:
-Detta var verkligen roligt och hedrande! säger skolchef Ulrik Bylander. 

Återigen är Arvidsjaur en av landets bästa skolkommuner:
-Vi känners oss givetvis väldigt stolta över vad vi presterat och vill först och främst gratulera all personal och elever till den hedersamma utmärkelsen.  

Enligt Bylander beror den här klättringen främst på några avgörande punkter: 

  • Erfaren och engagerad lärarkår och personal
  • Hög måluppfyllelse bland våra elever och hög lärartäthet
  • Framåtsyftande fokus i organisationen på lärande, för att utveckla undervisningen från förskolan upp till gymnasieskolan
  • Engagerat ledarskap som vill utveckla skolan och lärandet.
     


-Utmärkelsen kommer i ett läge där skolan verkligen behövde denna utmärkelse för att bekräfta att det vi arbetar med levererar kvalitet. Samtidigt är vi ödmjuka inför framtiden och de saker som vi behöver arbeta med eller utveckla mera. 

Undersökningen visar bland annat att "hög lärartäthet och hög andel barn i förskola gör Arvidsjaur till en topprankad skolkommun i landet".

Undersökningen är den största i sitt slag och bygger på en jämförelse av tio kriterier. Arvidsjaur tillhör landets bästa kommuner när det kommer till lärartätheten, andelen barn i förskolan, andelen godkända elever och elevernas meritvärden i årskurs 9.Arvidsjaur ligger bättre till än samtliga åtta grannkommuner: Piteå (7), Älvsbyn (10), Norsjö (18), Jokkmokk (19), Skellefteå (38), Malå (95), Sorsele (194) och Arjeplog (205). I hela Norrbottens län är Arvidsjaur rankad som nummer två av 14 kommuner. Övertorneå lägger sig bäst i länet (1). 
Skriv ut: