I Försvarsberedningens rapport föreslås Jägarbataljonen återfå regementsstatus och att utbildningsvolymen fördubblas under kommande försvarsbeslutet. I bakgrunden bataljonschef Mathias Holmqvist. Arkivbild Kent Norberg.

AJB vinnare i Försvarsberedningens rapport!

2019-05-14 08:17

-För Norrlands del så återinrättas ett Norrlands dragonregemente i Arvidsjaur. Där kommer utbildningsvolymen att fördubblas under kommande försvarsbeslut, säger Allan Widman i P4 Norrbottens intervju.

Är Arvidsjaur en stor vinnare i försvarsberedningens förslag?
Det kan man lugnt säga, säger Allan Widman, (L).

Sara Lundberg, kommunalråd i Arvidsjaur:
-Så fantastiskt! Den militära närvaron är en naturlig del av vår kommun. Förutsättningarna för en utökning av försvarets verksamhet är goda här i Arvidsjaur. Vi ser gärna att den växer till fromma för såväl kommunen som näringslivet.
-Nu är första steget avklarat. Under våren 2020 väntas riksdagen ta sitt beslut om försvaret. Men just nu är vi bara glada!


Lyssna på Ulf Larssons, P4 Norrbottens, intervju med försvarspolitikern Allan Widman (L) om Försvarsberedningens vilja att utöka Försvarsmakten. Däribland att återge Arméns Jägarbataljon regementssatus (klicka och gå till intervjun).  


Skriv ut: