Välkomna till Arvidsjaurgalan 2022. Bild från fjolårets gala. Foto Kent Norberg.
Välkomna till Arvidsjaurgalan 2022. Bild från fjolårets gala. Foto Kent Norberg.

Arvidsjaurgalan 2023 - nominera dina favoriter!

Planeringen inför "Arvidsjaurgalan 2023" lördagen 18 november, pågår för fullt! Nominera dina favoriter.

Nominera: Årets Arvidsjaurbo, Arvidsjaurs kulturpris, Arvidsjaurs ungdomskulturpris, Arvidsjaurs ungdomsidrottspris och Arvidsjaurs ungdomsledarstipendium. Samt Årets företagare/nyföretagare och Årets bästa butik.


Nominera via länkarna (den blåmarkerade texten) nedan - senast 15 oktober: 

 • Årets Arvidsjaurbo-Kommunfullmäktiges presidium och de politiska gruppledarna fattar beslut utifrån nomineringarna från allmänheten. 

  Kommunfullmäktiges beslut:

  • Prisets benämning ska vara Årets Arvidsjaurbo.
  • En enskild eller en grupp personer kan ta priset som Årets Arvidsjaurbo.
  • Personen/personerna skall ha gjort något som satt Arvidsjaur på kartan, samt har ett PR-värde för kommunen.
  • Pristagaren/na bör i första hand sökas bland kommunmedborgare. Utmärkelsen kan dock även tilldelas annan som inte är skriven i kommunen, men som i övrigt uppfyller kriterierna.
  • Finns det ingen person/personer/grupper som uppfyller kriterierna ett år ska ingen pristagare utses.
  • Kommunfullmäktiges presidium ska i samråd med gruppledarna från de politiska partierna representerade i kommunfullmäktige, ansvara för nomineringsförfarandet och fastställandet av pristagare till Årets Arvidsjaurbo.
  • Utmärkelsen delas ut årligen.
  • Prissumman skall uppgå till 10 000 kr och ska oavkortat gå till välgörande ändamål och / eller organisationer i Arvidsjaurs kommun som prisvinnaren utser.


 • Årets kulturpristagare-Priset delas årligen ut sedan 1967 och består av en penningsumma, ett diplom och Ringelräven. Priset ges till person, personer, förening eller organisation verksamma inom kommunen och som gjort kulturella insatser av betydelse för Arvidsjaurs kommun.
  Kommunstyrelsens arbetsutskott fattar beslut utifrån nomineringarna från allmänheten.

 • Årets ungdomskulturpris-Priset betsår av en penningsumma, ett diplom och lilla Ringelräven. Priset går till ungdom eller ungdomar under 25 år som gjort kulturella insatser av betydelse i kommunen.
  Kommunstyrelsens arbetsutskott fattar beslut utifrån nomineringarna från allmänheten.
   
 • Årets ungdomsledarstipendium-Stipendiet består av en penningsumma, ett diplom och en Ringelräv. Priset går till ungdomsledare som i sin ledargärning säskilt värnar om ungdomsgrupperna upp till 20 år. Stipendiaten skall i ord och handling visat ett demokratiskt och mellan könen jämställt ledarskap och ha varit ett allmänt gott föredöme. Stipendiaten skall aktivt ha motverkat att ungdomar nyttjar alkohol eller andra droger. Den nominerade ska vara aktiv i förening som är verksam inom kommunen.
  Kommunstyrelsens arbetsutskott fattar beslut utifrån nomineringarna från allmänheten. 

 • Årets ungdomsidrottspris-Priset består av en penningsumma, ett diplom och lilla Ringelräven. Priset ges till idrottsutövande ungdom eller ungdomar under 25 år som under året utmärkt sig på ett bra sätt. Pristagaren skall ha anknytning tll Arvidsjaurs kommun.
  Kommunstyrelsens arbetsutskott fattar beslut utifrån nomineringarna från allmänheten.  

 • Årets företagare -Priset delas ut årligen runt om i Sverige, av landets lokalföreningar och vinnaren i varje stad går vidare till en regionfinal och därefter till en riksfinal där Årets Företagare i Sverige koras.
  Kriterier: Årets Företagare är en person, det är människan bakom företaget. Hen äger och driver en egen verksamhet. Hen ska vara en förebild för andra i sitt företagande och en god ambassadör för företagande. Juryn tittar även på lokalt engagemang och utveckling. Årets Företagare bör uppvisa god ekonomi och stabilitet i verksamheten

 • Årets bästa butik Välexponerat i butik, inne som ute. Har en enastående förmåga att se kundens behov och erbjuder kreativa lösningar. Inspirerande skyltfönster. Sätter relationen med kunden i fokus. Produktkännande. Positivitet och tålamod.

 

 

Skriv ut: