Kristina ny bibliotekschef

2015-09-07 13:44

Kristina Sandström, är ny chef för Arvidsjaurs kommunbibliotek. Foto Kent Norberg.
Kristina Sandström, är ny chef för Arvidsjaurs kommunbibliotek. Foto Kent Norberg.

 

Kristina Sandström återvänder till kommunbiblioteket i Arvidsjaur - nu som chef!
-Det känns jätteroligt och spännande! säger hon. 

 

Kristina tillträdde tjänsten som bibliotekschef 1 september. Mellan åren 1999 och 2005 jobbade hon som barn- och skolbibliotekarie. Mycket har hänt sedan dess. Både för henne och inom biblioteksvärlden...

Direkt efter flytten från Arvidsjaur tillträdde Kristina en liknande tjänst på Luleå stadsbibliotek. Där var hon anställd i sex år, varav ett år på länsbiblioteket och ett års tjänstledighet för ekonomiska studier:
-Jag fick vara med om flytten till Kulturens hus vilket var en upplevelse som man nog inte får vara med om så ofta i min bransch.

Efter åren i Luleå bar det iväg till Västerbotten. Närmare bestämt Malå, för en tjänst som 1:e bibliotekarie:
-Under dessa fyra år har jag pendlat till Arvidsjaur och min familj. Vi bor i en villa på Nyborgsheden, vid Lill-Ica och trivs utmärkt.

Kristina säger att det känns skönt att "komma hem på riktigt" och slippa pendlandet. Särskilt vintertid är det slitsamt att köra de 80-90 kilometerarna enkel väg.

Under åren har som sagt även mycket förändrats inm biblioteksverksamheten:
-Samarbetet mellan länets alla kommunbibliotek är en positiv utveckling, för såväl personal som kunderna. Personalen får fler kollegor och kunderna kan nyttja lånekortet i hela Norrbotten, och det är ju bra!

Kristina Sandström, är ny chef för Arvidsjaurs kommunbibliotek. Foto Kent Norberg.
"Välkomna in och prova ny självutlåningen med start på måndag 14 september!" hälsar Kristina.
 

Andra saker som skett är biblioteket på nätet: www.bibblo.se samt möjigheten att låna böcker elektroniskt, så kallade e-böcker. På måndag (14/9) är det dessutom dags för invigning av den nya "självutlåningen" (och återlämningen): 
-Det är hur enkelt som helst! säger Kristina och visar...

Alla böcker har ett inbyggt chip. Lånar man en hög med böcker och lägger det på självutlåningsdisken, känner den av alla böckerna på en skanning, och skriver ut ett kvitto efter några enkla knapptryckningar.

Hur fiffigt som helst...
-Visst är det! Välkomna in på måndag och prova! hälsar Kristina. 

 


Skriv ut: