Delta i Föreningskvällen!

2015-09-09 14:32

Arbetsgruppen för den föreningskväll som arrangeras som avslutning på Mångfaldsveckan, 24 oktober.
Arbetsgruppen för den föreningskväll som arrangeras som avslutning på Mångfaldsveckan, 24 oktober.


Anmäl er förening till Föreningskvällen här! (britt.taqvist@arvidsjaur.se)

*Obs glöm inte att ange föreningens namn, kontaktperson, mejladress och telefonnummer.

24 oktober anordnas en "föreningskväll" i Medborgarhuset:
-Se det som en väldigt god chans att visa upp en förening, dess verksamhet och inte minst värva nya medlemmar, säger Lotta Åman, kommunalråd. 

 

Föreningskvällen blir avslutet på Mångfaldsveckan: 18-24 oktober (v.43). Tanken på att arrangera en särskild kväll för att även visa på mångfalden inom Arvidsjaurs kommuns föreningsliv väcktes redan i vår:
-Vi ansåg att arrangemangen kommer att stärka varandra. Förhoppningen är att, inte minst, alla våra nyanlända ska få en inblick i vårt rika föreningsliv. För jag tror att vi kanske tar lite för givet att man ska veta allt som finns att göra, säger Kristina Grubbström, kultur- och fritidschef. 

I kommunen finns nämligen omkring 200 olika föreningar! Allt från jaktvårdsföreningar till skoter-, same- och schackförening...
-Därför är det bra om så många föreningar som möjligt nu tar den här chansen att visa upp sig i Medborgarhuset 24 oktober, säger kommunalrådet Lotta Åman. 

Temat för Mångfaldsveckan är "Olika-lika":
-Även om vi är olika, är vi människor ändå rätt lika. Bara för att någon är annorlunda, betyder det inte vara farligt, säger Kristina.

Schema för Mångfaldsveckan (word dokument).

 

-Månfaldsveckan/internationella veckan har ordnats från 2011. Innan dess fanns ett arrangemang på FN-dagen 24/10, i ett mindre samarbete som växte från första gången 2008/2009 till det vi har i dag.

Skriv ut: