Hyllningar inledde dagens kommunfullmäktige

2015-11-24 09:01

25-åringar hyllades..
Blommor och present för 25 år i kommunens tjänst fick från vänster: Kristina Granström, Christina Harr, Peter Manner, Inga-Lill Lindqvist och Mats Granlund. Saknas på bild: Lars Granlund, Annika Lundberg, Elisabeth Swedin och Gun-Britt Brännström. Foto Kent Norberg.


I samband med dagens kommunfullmäktigesammanträde kallade presidiets ordförande Peter Rydfjäll och kommunalrådet Lotta Åman fram en handfull medarbetare som jobbat 25 år i kommunens tjänst. Förutom applåder och blommor förärades de med var sin present. 

(Ytterligare fyra personer har även de jobbar 25 år i kommunens tjänst, men kunde av olika anledningar inte närvara vid tisdagens ceremoni.)


 


Medborgarceremoni. Kommunfullmäktiges ordförande Peter Rydfjäll och kommunalrådet Lotta Åman genomförde en ny ceremoni genom att välkomna nya svenska medborgare och medbordare i vår kommun.


På bilderna är det lille Abbe Nilsson som får diplom, Arvidsjaursnål och en ryggsäck, som en symbolisk gest för välkomandet. Foto Kent Norberg.

Ytterligare två nyblivna svenska medborgare, tillika medborgare i Arvidsjaurs kommun, kunde tyvärr inte närvara vid ceremonin. 

Göran Westerlund, slutar som journalist för Nyheter i Norr. Kommunalrådet Lotta Åman representerade alla lokalpolitiker när hon överlämnade en blomma som tack för alla år med bevakning av lokalpolitiken i Arvidsjaurs kommun. Foto Kent Norberg.


 Oppositionspolitikern Bjarne Hald var på sitt mest strålande humör under dagens kommunfullmäktigesammanträde, och ville passa på att hylla några personer vid årets sista sammanträde...

  • Först hyllade han kanslisterna Liselott och Inga Sandström, för deras gedigna arbete inför, under och efter alla politiska möten under året.
  • Därefter riktade han ett "stort tack" till alla i kommunen som bidragit till att personer som flytt för livet från sina länder, fått ett drägligare liv i Arvidsjaur under 2015.  
  • Även kommunalrådet Lotta Åman fick lovord av Bjarne denna dag:

-Lotta ska ha en eloge för sitt sätt att aktivt ha bidragit till en bra politiskt dialog mellan våra lokala partier.
-Det förtjänar hon respekt för! sa Bjarne.


Alla hyllningar och ceremonier fick en rejäl applåd av kommunfullmäktiges ledamöter. 

 


 

 

 Skriv ut: