Radioaktiva människor i Arvidsjaur

2015-05-29 08:06Radioaktiva Arvidsjaursbor! Kanske var det solens förtjänst, att så många begav sig ut på en morgonpromenad..? Foto Kent Norberg.


P4 Norrbottens årliga friskvårdssatsning, Radioaktiv, fick bästa tänkbara morgonväder i Arvidsjaur:
-Vilken fantastiskt uppslutning, snudd på rekord! Vi har haft omkring 1000 personer ute i rörelse på morgonen, säger kommunalrådet och eldsjälen Lotta Åman.

 

För i samma veva som Radioaktiv, arrangerades nämligen även Förskolans dag i Arvidsjaurs kommun. Barn, förskollärare och föräldrar anslöt till motionsrundan och tillsammans med dem skapades en rejäl "folkrörelse" denna fina fredagsförmiddag. 


Förskolans dag, anslöt till Radioaktiv! 

Starten för Radioaktiv gick som de senaste åren även nu ifrån Köpmantorget, i centrala samhället. Deltagarna promenerade eller joggade sedan en slinga på cirka 4 kilometer: Storgatan ner mot Dollarstore och sedan Järnvägsgatan förbi Camp Gielas och via promenadstråken vid Nyborgstjärnen tillbaka mot "Torget". 

 


Förskolans dag! 

Johannaparken ligger bredvid Torget, och där stannade alla förskolebarnen upp och firade deras egen dag, med sång, lite dans och utställningar av teckningar med mera:
-Vi har firat förskolans dag i många år, men inte varit ute på samma sätt som i dag. Det kommer vi nog att anamma i fortsättningen, för det här blev ju jättetrevligt! sa Kristina Johansson.
Efter Radioaktiv bjöd Förskolans dag, på sånger och lite dans i Johannaparken! Foto Kent Norberg.Vid lunchtid firas Veterandagen på Arméns Jägarbataljon och senare i kväll vankas studentbal på hotell Laponia. Även då går vi man ur huse, för att titta på alla uppklädda examensungdomar som promenerar på röda mattan, in till balfesten. Håll tummarna för att regnmolnen håller sig undan då!

Kort sagt en händelserik dag i Arvidsjaur. 


Skriv ut: