Knaster och braks förslag till kommunen

2015-05-12 14:34


Kommunalrådet Lotta Åman tog på tisdagseftermiddagen emot en lista med förslag på: "Förbättringar för barn i Arvidsjaurs kommun", från mellanstadiegruppen "Knaster och Brak". Foto Kent Norberg.

Knaster och brak! Så heter en grupp på totalt 20 barn, som tisdagar jobbar med barnkonventionen, i samarbete med Arvidsjaurs församling.

 

Tisdagen, 12 maj, lämnade mellanstediegruppen in en skrivelse till Arvidsjaurs kommunstyrelse med förbättringsförslag för unga:
-Vi trivs jättebra här i Arvidsjaur. Men det finns ju alltid saker som man kan förbättra för oss barn, sa en av eleverna när registratorn Liselotte Sandström stämplade in skrivelsen.

Kommunalrådet Lotta Åman sa att hon tyckte det är "jätteroligt" med engagemanget:
-Följ med in i kommunhuset så ska vi stämpla in era förslag. Här inne sitter Liselotte, som sköter sådant, och har bredvid har jag mitt kontor. Dit är ni alltid välkomna att hälsa på om ni undrar om något eller har förslag, sa kommunalrådet.

Utdrag från Knaster och Braks förslag till förbättringar:

 • Vi önskar att kommunen jobbar vidare på idén om ett lite större köpcenter, som också har kläder för barn samt leksaker 
 • Vi skulle gärna se att det satsades mer på lekutrustning och rutschkanor på skolgården. Det behövs även fler cykelställ.
 • Badhuset och sporthallen känns gamla och smutsiga. Därför vi ge ett förslag på att städa bättre. Men för att folk sak vilja komma och sporta och bada måste huset renoveras. Det lockar även turister. 
 • En annan viktig sak är att vi vill kunna vara på Humlan eller liknande, att det är öppet för oss yngre efter skolan. 
 • Önskemål finns även om nät till fotbollsmål i Ventilgatans lekpark och i Abborrträsk.

  "Det finns mycket annat att önska och föreslå. Men vi bestämde oss för att enas om det vi nu skrivit.

  Vi tycker att ni politiker för ett bra jobb för det mesta. Men vi tror också på att allt går att förbättra. Vilka av våra förslag går göra något åt och hur lång tid tar det? undrar gruppen Knaster och Brak slutligen i sin skrivelse". 


  Kommunens registrator, Liselotte Sandström, stämplade in förslaget.  

Skriv ut: