Jobbmässa 2015 lockade många besökare!

2015-02-25 16:33

Jobbmässan 2015. Foto Kent Norberg.
Nästan direkt, när Jobbmässan 2015 öppnade 13.30 i Camp Gielas, fylldes sporthallen med folk... Foto Kent Norberg.

 

Jobbmässan 2015 blev en succé! 

 

Omkring 80 utställare hade samlats vid olika montrar i Camp Gielas sporthall. Salen fylldes snabbt av ungdomar som vill få tips på vilka jobb som egentligen finns i kommuen. Alla har inte sitt liv utstakat i förväg och kan vara betjänta av lite vägledning till fortsatta studier på högre nivå:
-Det här har varit en bra dag. Jag har pratat med många undgomar samt bokat upp en del tider för fortsatt samtal, sa Åsa Händel, Lärcentra Arvidsjaur.


Åsa Händel, Lärcentra Arvidsjaur i samspråk med med studieintresserade ungdomar.
 

Jennie Holmström och Louise Westermark hade gjort halt, vid Jägarbataljonens bord.
Där fick de en pratstund med nyrekryterade soldaterna Sara Dahlborg och Matilda Rölander, som båda nyligen genomför militär grundutbildning (GMU). Sara berättar at de kommer från Katrineholm respektive Borås, och ville testa militärlivet:

-Det känns som en spännande utmaning. Dessutom gillar vi Arvidsjaur! Nu ska vi fortsätta med en inriktning som kallas "utbildning förstärkningssoldat", sa Sara och berättade för Jennie och Louise att man där kan välja på inriktningarna: "Sjukvård, transport samt ledning/samband".


Nyrekryterade; Sara Dahlborg och Matilda Rölander berättade om AJB och GMU för eleverna: Jennie Holmström och Louise Westermark. 

Jennie Holmström tyckte att det verkade ganska intressant:
-Jag skulle kunna tänka mig att prova på GMU:n. Den är ju i tre månader ungefär. Där får man ju liksom bekänna färg och känna efter om det kan vara något för framtiden.
-Enligt Sara och Matilda, får man typ blodad tand... sa Jennie.


Vad göra - efter grundskolan eller efter gymnasiet? Flytta eller bo kvar? Låna pengar och studera vidare? Eller stanna kvar och försöka få jobb ändå? Frågetecknen kan vara många att räta ut.


Det fanns tid även för lite underhållning på jobbmässan 2015...


Kanske är polis rätta yrkesvalet?


Tandläkare?


Kock eller varför inte kostchef!


Jobba på verkstad kan vara grejen!


Banktjänsteman?


Som krögare eller restauranganställd ska man kunna en del om olika drycker...


Kommunens tekniska avdelning kan behöva nybakade ingenjörer.


Varför in satsa på att bli konditor?


Peter Bergstedt berättade om Idéums verksamheter.

Jobbmässan 2015 blev en lyckad tillställning. En chans för våra unga att på en samlad plats se och möta näringsliv, yrkeshögskola, universitet, gymnasium, lärcentra...
Kanske får de en hint om vad som skulle kunna vara deras yrkesval. Jobbmässan arrangerades av kommunens arbetsmarknadsenhet i samverkan med arbetsförmedlingen.
 


Skriv ut: