Företagsreportage: Exclusive Car Events

2015-02-18 11:26


-Folk i Arvidsjaur är väldigt hjälpsamma och ställer upp när det behövs service av olika slag, med kort varsel" säger Marie Strinnholm, key account manager för Exclusive Car Events. Till höger Jan Edvardsson, utvecklingsansvarig. 

Se film av Fredrik Andersson på Side by side-cars

 

ECE logotyp.Just nu är det högsäsong för alla som jobbar med bilevent i Arvidsjaurs kommun. Exclusive Car Events heter ett företag i branschen, som nu jobbar för fullt med pressvisningar och events för Audi, Volkswagen och Mercedes. De gör även en satsning för att levandegöra Vittjåkk.

 

-Vi har köpt in Polaris RZR 1000 "side by side-bilar", som ger en fantastisk fartkänsla! säger Marie Strinnholm, key accont manager på Exclusive Car Events. Polaris RZR 1000 Side by side - en häftig åkupplevelse. "Vi vill försöka levandegöra Vittjåkk, och hitta på nya roliga saker som våra gäster kan sysselsätta sig med utöver skidåkning. Vi har även 25 nya Polaris Indy 600 SP till uthyrning" säge Marie.

Förra veckan stod Exclusive Car Events som värd för en stor pressvisning med Mercedes. Motorjournalister från hela världen samlades under en hel vecka i kommunen och massvis med artiklar/tv-inslag spreds sedan ut via etermedia, till miljontals läsare och tittare.

-Det här sätter verkligen Arvidsjaurs kommun på kartan. Kanske mer än vad folk i allmänhet anar.


Roberth Möller och Jan Edvardsson kikar på filmen som Fredrik Andersson gör åt Exclusive Car Events. Filmen görs för att kunna marknadsföra ”RZR on ice” till potentiella kunder, bland annat i Dubai. 

 

Företaget befinner sig mellan två stora pressevent:
-Det senaste blev med Mercedes blev väldigt lyckats, säger Marie.
Nästkommande arrangemang handlar också om samma bilmärke. Men däremot om bussar. Det är ESP (antisladdsystem) som ska testas och visas upp. 2 mars blir starten för det eventet.


"Hos oss är kunderna alltitid fokus" Allt från isbanorna till dukningarna ska vara perfekta när det är event och pressvisningar.

Marie berättar att presseventen är väldigt prestigefyllda, då kunden är mycket mån om att allt ska bli lyckat. För Exclusive Car Events personal innebär det att jobba 24-7. Eller med andra ord: Dygnet runt. Alla detaljer ska vara perfekta - från isbanorna till middagsdukningarna. 


Lyhördhet och tillgänglighet är ledord:
-Vi har ett jättefint hotell och kunderna är nöjda. Men det är för isbanorna och logistiken kring eventen/pressvisningarna, som gästerna kommer hit. Blir det till allas belåtenhet får vi en kvalitetsstämpel, som kan innebära ytterligare åtaganden.

Väder och vind kan dock ingen råda över. Men företaget har lyckats hålla banorna körbara under den minst sagt påfrestande inledningen av säsongen... Mängder av snö föll på kort tid, följt av kraftiga stormar och blidväder ovanpå på det. 


Viktor Lundmark och hans personal jobbar med att hålla banorna i perfekt skick. 

Ove Granlund, Företagarna Arvidsjaur och Stina Johansson, t.f näringslivschef, visades ut till isbanorna på Kilversjön. Där träffade de Janne Westlund, från Audi Experience:
-Vi är kund här och har i vår tur ett event nu med ungerska och ryska rallycrossförare, som lär sig tekniken med att köra på snö och is.
-Det handlar om att göra rätt spårval och få med sig farten ut ur kurvorna.
Ove Granlund, FR, Stina Johansson, t.f näringslivschef och Marie Strinnholm, Exclusive Car Events samt föraren Janne Westlund, Audi Experience. Foto Kent Norberg


Förutom pressvisningar, events och Clarion Collection hotell Arvidsjaur pågår även arbetet med Vittjåkk Ski Resort. När det blev klart att lilla liften skulle hållas öppen den här säsongen, fylldes husvagnsparkeringarna snabbt.

Invigningen hölls för en kort tid sedan, med gratis liftkort för alla besökande. Och på kvällen firades öppningen i en specialbyggd igloo med ljusshow och dans:
-Jag hoppas och tror att det blev uppskattat. Nu vill vi försöka göra allt så bra som möjligt för medborgare och gäster utifrån, säger Jan Edvardsson, utvecklingsansvarig Exclusive Car Events.Skriv ut: