Fotbollsskolor i Moskosel och Glommersträsk

2015-08-26 10:48

 

Fotbollsskolor i sommar i Moskosel och Glommersträsk. Foto: Carina Högdahl.
Fotbollsskolor i sommar i Moskosel och Glommersträsk. Foto Carina Högdahl.

 

Arvidsjaurs församling arrangerade Landslagets Fotbollsskola, i Moskosel och Glommersträsk, de två sista veckorna av sommarlovet:
-Det har skett i samverkan med idrottsföreningarna i byarna, säger Carina Högdahl, församlingen. 

 

Uppläggen har varit olika detta år. I Moskosel kördes ett tvådygnsläger 7-9 augusti, för att det inte skulle kollidera med ett ridläger: 
-Vi ville att så många barn som möjligt skulle kunna vara med och det blev faktiskt över förväntan, säger Carina och berättar att 14 deltagare kom och spelade fotboll, lekte och hade kul tillsammans.

I Glommersträsk var fotbollsskolan förlagd till dagtid, 17-21 augusti, med strålande sol och tryckande värme. Där blev deltagarantalet 19 barn. I båda byarna var det en åldersblandning mellan 6 och 14 år.

Årets tema var i enlighet med Landslagets fotbollsskola: ”Alla är olika – Olika är bra” .
-Vi hade ett ledarteam som bestod av Josemah Musisi, Dadfar Jafari, Tove Landström, Abbas Arisada och mig själv.

Fotbollsövningar och andra fysiska aktiviteter varvades med korta lektionspass, kring årets tema. Särskild vikt lades på: Glädje, respekt, öppenhet, tolerans, olikheter, likheter, mångfald och vänskap, som är ett livslångt arbete för alla männsikor i värleden.

De unga ledarna var en stor tillgång i båda byarna. Givetvis med sitt fotbollskunnande, men också  tack vare att de frikostigt delade med sig av sina egna erfarenheter, från olika länder de bor eller har bott i. Som Afghanistan, Sverige, Iran, Uganda och Canada.

-Barn och unga är en fantastisk tillgång här och nu. Dessutom ska de skapa framtiden med och för oss alla, avslutar Carina Högdahl, Arvidsjaurs församling.


Skriv ut: