Skapande skola får 200 000 kr!

2015-04-15 11:49


Kulturrådet har beslutat att bevilja Arvidsjaurs kommun 200 000 kronor till "Skapande skola". Det blir rockkonserter, film- och dansprojekt med bland annat Peter Stenlund och Linda Remahl. Arkivfoton Kent Norberg. 

 

Arvidsjaurs kommun har beviljats 200.000 kronor till Skapande skola 2015/16. Det blir aktiviteter med rockgrupper, konsert och dans!

 

Förutom att ge konserter till hela grundskolan, kommer Peter att gå in i befintliga musiklektioner och "Elevens val" på Fridhemsskolan. Elevens val ska få vara med att spela förband vid rockkonserten.

Låg- och mellanstadiet ska få instrumentpresentation i samband med konserten. Elever från Parkskolan bussas in till samhället i samband med konserten och dansföreställningen.

Linda Remahl. Foto Kent Norberg.Förskoleklass ska vara med och skapa dans och en filminstallation i samband med dansuppförande för lågstadiet på Ringelskolan, samt för föräldrar.

Elever på Parkskolans låg- och mellanstadium samt förskoleklass i Glommersträsk ska vara med och skapa dans och filminstallation som visas i samband med dansuppförande för lågstadiet på Ringelskolan samt för föräldrar.

 

Camilla Freedman. Foto Kent Norberg.
Camilla Freedman.

-Mer utförlig information kommer till teminsstarten, säger barn- och ungdomschefen Camilla Freedman.


Skriv ut: