BKM Scandinavia AB invigdes

2015-04-13 10:21


Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och BKM Scandinavia AB:s ägare; Wolfgang van Deuverden klippte gemensamt av invigningsbandet i fredags. Foto Kent Norberg.
Klippt var det här! Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och BKM Scandinavia AB:s VD; Wolfgang van Deuverden, klippte gemensamt invigningsbandet i fredags. Foto Kent Norberg.

-Från Sveriges regering ser vi väldigt positivt på er etablering här i Arvidsjaur!"

Det sa landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och klippte sedan invigningsbandet tillsammans med BMK Scandinavia AB:s vd Wolfgang van Deuverden.

 

Ett trettiotal inbjudna gäster deltog vid invigningen i de lokaler företaget hyr av Arvidsjaurs flygplats. Enligt van Deuverden, har de valt just Arvidsjaur för att det finns bra infrastruktur och kvalificerade människor i kommunen.


Mingel när BKM Scandinavia AB invigdes i fredags. Foto Kent Norberg.

BKM Scandinavia AB, är ett internationellt företag, medlem i BKM Mannesmann AG Tyskland, som levererar produkter och tjänster för att bekämpa och förhindra spridning av fukt och mögel, i och på murbruk.


Landsbygdsminister, Bucht, höll ett tal som andades positivism och framtidstro för Arvidsjaurs kommun och för Norrbotten. "All lycka till BKM Scandinavia AB!".


Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht lovordade Arvidsjaurs kommuns arbete med etableringen:
-Ni är en landsortskommun som visar framfötterna! En bedrift, för även högkvalitativa tjänsteföretag behövs vid sidan om skogen och malmen.


Ingela Lekfalk, regionchef Företagarna Norrbotten och Mattias Jonsson, Företagarna i Arvidsjaurs kommun.

Stina Johansson, näringslivschef i Arvidsjaur kommun:
-Den här etableringen lär ge ringar på vattnet, samtidigt som den ska ses som en injektion för vår kommuns medborgare och näringsliv. 

Kommunalrådet Lotta Åman överlämnar kåsor och en älgkrona till van Deuverden. Foto Kent Norberg.
"Fantastiskt roligt att vi fått ett internationellt företag att etablera sig i Arvidsjaur" sa kommunalrådet Lotta Åman och överlämnade tillsammans med kommunchefen Kerstin Olla blommor, kåsor och en älgkrona (udda 16-taggare) till företagets ägare; Wolfgang och Bianca van Deuverden. 


Bianca och Wolfgang Deuverden höll ett tal med många "tack" till personer som varit behjälpliga i samband med etableringen. Foto Kent Norberg."Det går bra för Norrbotten och jag är säker på att den här etableringen kommer att betyda mycket för Arvidsjaur och hela länet", sa landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i sitt invigningstal på fredagen. Foto Kent Norberg.


Näringslivskontoret, AF, kommunchef, flygplatsledning med flera var inbjudna till invigningen.


Wolfgang van Deuverden förevisar de produkter som företget använder för att bekämpa spridning av fukt och mögel i och på murbruk. 


Wolfgang och Bianca van Deuverden tillsammans med landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.


Det rådde en trevlig och mycket uppsluppen stämning på invigningen. 


Under lunchen råkade landsbygdsministern spilla lite sås på slipsen. Det blev att uppsöka Lindqvists kläder och inhandla en ny. Arvidsjaurs kommunalråd, Lotta Åman (s) rekommenderade en knallröd variant :-) Att knyta en snygg slipsknut var ingen match för Bucht, som sa sig ha "säkert 1000 slipsar hemma...".

BKM.Scandinavia AB
Arvidsjaur Flygplats
93391 Arvidsjaur
Sverige


Skriv ut: