Delta i nationella "Clean Up" !

2015-04-23 10:11

Jonas Lundgren. Foto Kent Norberg.
"Delta även du, i "Clean Up" och vinn fina källsorteringskassar", uppmanar Jonas Lundgren, ÅVC (Årervinningscentralen i Arvidsjaur) Foto Kent Norberg.


Hej allihopa!

Arvidsjaurs kommun deltar i Håll Sverige Rents nationella aktion "Clean-Up". Syftet är att göra vår närmiljö finare och att visa att nedskräpning inte är okej. Vi kommer som tidigare att jobba tillsammans med skolorna, men i år hoppas vi även att kommunala verksamheter, föreningar, näringsliv, kompisgäng och privatpersoner vill vara med. Kort sagt ALLA kan vara med i kampen mot nedskräpningen. Som en liten morot lottar vi ut fina källsorteringskassar bland de som deltar i årets skräpplockningsaktion. Gör så här:

1. Anmäl dig senast 3 maj på http://www.hsr.se/clean-land/anmal-dig

2. Hämta gula skräpplockarpåsar på ÅVC under vecka 20-21 (11-23 maj) Det är naturligtvis även ok att använda egna påsar/säckar.

3. Dags att plocka skräp! Gör det enkelt genom att plocka skräp i ditt kvarter, skogsdungen eller parken nära dig. Om du plockar skräp med barn - tänk på att de är nyfikna och gärna plockar upp allt möjligt från marken. Innan ni ger er ut på skräpjakt är det därför bra att gå igenom med barnen vad man får och inte får plocka. Vassa och farliga saker som glasbitar, sprutor, döda djur och liknande bör till exempel överlåtas till en vuxen.

4. Sortera ditt skräp på Arvidsjaurs ÅVC under vecka 20-21 (11-23 maj). Kontakta ÅVC-personalen för att delta i utlottningen. Viktigt att du anmält dig på hemsidan.

OBS! Skolor och förskolor anmäler sig till Skräpplockardagarna, inte Clean-Up.

Sprid gärna budskapet om Clean-Up till vänner, på sociala medier mm. Har du frågor är du välkommen att höra av dig.

Avfallsenheten och Parkenheten

gm Jonas Lundgren
0960-15607


Skriv ut: