Friidrottsavslutning i Arvidsjaur

2014-09-09 16:26

Friidrottsavslutning i Arvidsjaur
Friidrottsavslutning i Arvidsjaur. De 27 tävlingsdeltagarna fick alla guldmedalj. Foto Camilla Nilsson.

Det blev en härlig dag med strålande sol för lagtävling i samband med friidrottsavslutningen nyligen:
-Mycket bättre kunde inte förutsättningarna vara för att fira av den gångna friidrottssommaren, säger lagledare Petter Sundström. 

 

27 entusiastiska barn i åldrarna 2-12 år, samlades i söndas nere på IP. Barnen delades in i fem åldersblandade lag och efter det att man i laget kommit överens om ett lagnamn kunde tävlingen börja.

Lag ”Slajmarna”, ”Silverpilen”, ”Rockstjärnorna – We are the world”, ”Snurre sprätt” och ”Mitt i Prick” tävlade i grenar som i någon form utövats under alla sommarens träningar.


Samling innan tävlingen nere på IP. Foto: Josefin Lundkvist.

Ledarna Ulrika Hallnor, Petter Sundström, Maria Lestander och Camilla Nilsson hade valt ut de klassiska trekampsmomenten: Längdhopp, 60 meter sprint och kast med liten boll.

Tillsammans med hjälpsamma föräldrar löpte tävlingen smidigt och alla barn kämpade otroligt bra och såg ut att gilla lite tävlingspress... För de allra flesta var detta den första tävlingen, så lite nervöst var det också.


Felix Grundström och Nelly Nilsson hade en hård kamp och sprang sida vid sida över mållinjen efter 60 meter sprint. Foto: Josefin Lundkvist.

I Arvidsjaur har det inte funnits någon anordnad friidrottsträning sedan början av nittiotalet. Med det i åtanke har friidrottssommaren blivit en succé! Totalt 10 gånger har mellan 25 och 50 barn samlats för att träna, leka och ha kul tillsammans.

Barnen har under träningstillfällena fått pröva på kastgrenarna; kulstötning, spjutkastning, kast med vortexboll och diskus. Dessutom hoppgrenarna; längdhopp, tresteg och höjdhopp samt sprintgrenar och stafetter.

(Bilden till höger: Hugo Grundström fick till ett superhopp i längdgropen. Foto: Jimmy Grundström.


Vinnande laget ”Rockstjärnorna – we are the world”, Harald Sundström, Alfons Sundström, Hugo Grundström, Felix Grundström och Nelly Nilsson. Laget hoppade 10,3 meter, sprang totalt 300 meter på 65,8 sekunder och kastade sammanlagt 49,1 meter. Foto Camilla Nilsson.


Sommarträningen avslutades på söndagen med en stor fikabuffé och prisutdelning i Stellingården på Rymmarstadion.  Alla barn fick guldmedaljer för väl genomförd tävling och träningssäsong.

Av: Camilla Nilsson.


Skriv ut: