Företagare positiva till Vittjåkkssamarbete!

2014-09-17 09:51


Positiva företagare i Arvidsjaur, till sammarbete angående öppning av Vittjåkk. Foto Kent Norberg.
Många företagare kom till det utlysta mötet om Vittjåkk. Foto Kent Norberg.

 

Företagare i Arvidsjaur lovade att ställa upp med pengar för att kunna starta upp Vittjåkk under kommande högsäsong.

 

Tisdag 23 september sammankallar kommunalrådet Lotta Åman till ett extra kommunstyrelsesammanträde, i syfte att få till ett snabbt beslut om kommunen kan gå in med resterande pengar för driften av anläggningen.


Åsa Viklund, ordförande företagarna i Arvidsjaurs kommun, Jörgen Andersson och Katarina Landstedt, Camp Gielas.

Det var kommunen som sammankallat företagarna, för att med en utsträckt hand försöka få till ett samarbete - och på så vis kunna lösa kommande skidsäsong på Vittjåkk. Detta i väntan på ett markbeslut från Naturvårdsverket, angående utveckling av området.

Vittjåkk är en hjärtesak för många, och betydelsefull för såväl den egna rekreationen som turismen. Inte minst därför blev tisdagskvällens möte så välbesökt att många tvingades stå, då det inte längre fanns plats för fler stolar...

Mattias jonsson
Kommunens tekniske chef Heikki Kairento visade en kalkyl över driften av Vittjåkk. Han utlovade även en symbolisk hyressumma för den som önskar driva restaurangen på fjället. Till höger syns även företagarnas vice ordförande; Mattias Jonsson, som agerade för en snabb lösning av ärendet.

Mötet visade att det finns en en mycket god vilja till samarbete och framåtanda i kommunen:
-Jag tycker att vi bestämmer här och nu om att vi går ihop och lägga en slant per företag! På så vis får vi en snabb lösning från vår sida på det här, sa Mattias Jonsson, NTC tillika vice ordförande i Företagarna Arvidsjaur.

Ulf Sandberg. Foto Kent Norberg.Ulf Sandberg, som under flera år tidigare driftat Vittjåkk, kunde inte motstå erbjudandet om att återigen ta sig an skötseln av lilla liften skidsäsongen 2015:
-Jag ställer upp på det! sa han.

Klistermärken kommer att tryckas upp, och delas ut till alla företagare som ställer upp för att "rädda Vittjåkk" under högsäsongen 2015. 

Under tisdagen får vi alltså veta om kommunstyrelsens politiker anser sig kunna skaka fram de resterande pengar som krävs för en uppstart.


Det välkända "Grottfolket" som under många år belägrat Vittjåkk, under soliga vårdagar. Arkivfoto Kent Norberg.


Skriv ut: