Jon-Henrik satte punkt för Mångfaldsveckan i Arvidsjaur

2014-10-27 11:15

Fullsatt kyrka
Avslut på Mångfaldsvecka i Arvidsjaurs kommun. Det var en fullsatt kyrka med en förväntansfull publik, inför Jon-Henrik Fjällgrens konsert i fredags. Foto Susanne Stenberg.

 

Kommunalrådet Lotta Åman, talade inledningsvis.Mångfaldsveckan avslutades i fredags med gemensamt tåg till kyrkan där populäre jojkaren Jon-Henrik Fjällgren uppträdde.


-Mångfald för mig är allas lika värde. Oavsett varifrån man kommer, etnisk tillhörighet eller vilken sexuell läggning man har, sa kommunalrådet Lotta Åman i kyrkan på fredagskvällen, och hälsade alla i publiken välkomna.

 

Jon-Henrik.Jon-Henrik drog storpublik till kyrkan. Inte många bänkplatser, vare sig nere eller på läktaren var lediga. Konserten blev en succé och lämnade inte många ögon torra.

Tidigare under fredagsförmiddagen besökte det samiska ungdomsförbundet "Saminuorra" högstadiet och gymnasiet, för att berätta om hur det är att vara ung same i dag.

Även Elfrida Bergman och Sara Lundqvist visade och berättade om utställningen "Queering Sápmi", i Medborgarhusets foajé, på fredagsförmiddagen. Queering Sápmi är en utställning av olika bilder, som baserar sig på en fascinerande samling livsöden, i en bok med samma namn. (Utställningen hänger kvar ytterligare en tid.)


Elfrida Bergman och Sara Lindqvist berättade om utställningen "Queering Sápmi". Foto Susanne Stenberg.


Bilderna i utställningen speglar de olika livsöden som det berättas om i boken, med samma namn om bildutställningen; "Queering Sápmi". 

Saminuorra
Sanne Ristin Bengtsson och Karen-Ann Hurri representerade samiska ungdomsförbundet "Saminuorra", när det träffade skolelever för att berätta om hur det är att vara ung same i dagens samhälle. Foto Susanne Stenberg.


Skriv ut: