Fyrtio kilo lera

2014-03-19 11:25


Kerstin Wåhlström. Foto Lennart Öhman.
Kerstin Wåhlström med sin utställning "40 kilo lera". Foto Lennart Öhman.

 

I två veckors tid, under vecka 12 och 13, har Arvidsjaursborna och givetvis alla övriga möjligheten att se konsthantverkaren Kerstin Wåhlströms alster. Hon kallar sin utställning för ”Fyrtio kilo lera”.

 

Wåhlström bor och arbetar på en gård i Skäret, strax söder om Luleå. Hon visar ett trettiotal finurliga verk – skulptur, textil och måleri, i Medborgarhusets källare: "Vernerrummet". Bland annat finns den sällan skådade Gaffeltruten i flera upplagor.

Wåhlström visade upp många fyndiga verk, där hon tagit tillvara allt ifrån slaggskrot, som hon grävt upp i det gamla nedlagda bruket Karlsvik, till olika vardagliga bruksföremål som hänglås, cykelhjul, nycklar till traktorsitsar, som hon hittat i sin lantliga miljö. Allt vackert komponerat och omvandlat till attraktiva konstföremål.

Wåhlström, som är yrkesutbildad konstpedagog, tycker om att skapa, både måleri och keramik. Små vardagshändelser, positiva som negativa, snappar hon upp och de bildar grundidéer till hennes prisvärda alster. Arrangör är Arvidsjaurs konstförening.

/Lennart Öhman


Skriv ut: