Bra butiker i Arvidsjaur!

2014-03-13 08:34

 

Delar av Arvidsjaurs samhälle. Foto Kent Norberg.
Vy över västra delen av Arvidsjaurs samhälle, med slalombacken Prästberget i bakgrunden och kyrkan i förgrunden. Ett samhälle som ofta prisats för bra och välsorterade butiker. Foto Kent Norberg


Arvidsjaur har ofta prisats för sina bra och välsorterade butiker. Senast i raden är: NTC (Norrlands Teknikcenter AB) och A-färg och Tapet AB:
-Jätteroligt att även vi på mindre orter kan visa framfötterna, säger representanter från båda företagen.

 

Att Arvidsjaur har bra och välsorterade butiker är vida känt, vid det här laget. I Närtid har tidigare företag/butiker som: Dollarstore, lokala Systembolaget och El-Kedjean belönats för deras omsättning, kundbemötaGammal marknad i Arvidsjaur.nde och utbud.

Alla dessa återkommande utnämningar befäster Arvidsjaur som en naturlig handels- och mötesplats i Norrbottens södra inland. Precis som det varit sedan 1600-talet... (Bilden t.h: Marknad i Arvidsjaur på 1800-talet)

Personal på NTC AB, Arvidsjaur. Foto Kent Norberg.
NTC Data & Fritid AB (Norrlands Teknikcenter) i Arvidsjaur har prisats för god service och framgångsrik försäljning. Från vänster: Magnus och Mattias Wännman, Tommy Haraldsson och Mattias Jonsson. (André Karlsson, Mikael Blomqvist och Gunnar Sandström kunde inte delta vid fotograferingstillfället.) Foto Kent Norberg.

NTC Data & Fritid har mottagit en "Special Award Snowmobile 2014" av generalagenten för Yamaha. Det skedde vid en återförsäljarkonferens i Hemavan, i slutet av förra veckan:
-Vi inledde ett samarbete med Lapland Lodge här i Arvidsjaur, för snart tre år sedan. Sedan dess har vi sålt 52 skotrar till dem, säger Mattias Jonsson.

Priset de erhållit innefattar naturligtvis bra försäljning. Men framför allt handlar det om "god service och omhändertagande" efter affärerna, enligt Mattias:
-Yamaha brukar säga att vi på NTC är så "jobbiga med alla våra krav". Men de gillar ju att vi har bra service för kunderna, vilket är bra för alla i slutänden.

A-färg och Tapet AB prisades nyligen av Flügger för att de är "Största återförsäljaren omsättningsmässigt norr om Östersund":
-Vi kan tacka alla våra bra och trogna kunder, som insett vikten av att stötta kommunens lokala företag, säger Malin Jansson.

Malin och Therese Jansson tog över A-färg och Tapet av sin pappa Leif 1 augusti 2012. Foto Kent Norberg.

Malin och Therese Jansson har växt upp med företaget. 1 augusti 2012 skedde en generationsväxling i företaget A-färg och tapet AB. Då övertog syskonen Therese och Malin Jansson företaget av pappa Leif. Foto Kent Norberg.

 

För 24 år sedan startade Leif Jansson Arvidsjaurs Måleri AB. I fjol valde han att stiga åt sidan och istället släppa fram sina döttrar i företaget:
-Det känns jättebra i hjärtat att vi tagit över affären tillsammans, säger Therese och får medhåll av lillasyster Malin.

 

Leif är både glad och stolt över att båda döttrarna valt företaget efter diverse högskolestudier och möjligheter till andra karriärer:
-Mycket roligt! Men jag kommer nog att finnas med en del ändå här i kulisserna. Som vaktmästare, sa Leif när undertecknad träffade honom vid ett tidigare tillfälle.

Leif Jansson.
Leif Jansson byggde A-Färg och Tapet AB:s butik 1998.


-Det gäller att ligga rätt i tiden. Man kan nog säga att det är vårt motto, säger Malin.
-Precis, vi vill hålla oss ajour men även värna om det pappa byggt upp i form av kunskap och service. Hit ska alla känna sig välkomna! avslutar Therese.

Eva Nårsa är anställd i företaget. 


 

Publicerat av: Kent Norberg
Senast ändrat: 2013-01-15


Skriv ut: