North Base

2014-01-10 12:23


North Base.


Företagare och tjänstemän imponerades när förhandsvisningen av en arkitektutställning presenterades idag:
-Det är en av de absolut bästa och mest genomtänkta idéer jag sett på ett visionsmöte, sa Jan Edvardsson, Exclusive Car Events.

 

Vad får man om man låter två professionella arkitekter spåna fritt kring Arvidsjaurs affärsfördelar som snö, is, kyla, orörd natur och myterna kring jägarutbildningen (en av de svåraste militära utbildningarna), och hemlighetsmakeriet kring biltestnäringen?

Det fick företagare, kommuntjänstemän och två politiker svar på imorse då Ingrid Frykholm och Johanna Hellström presenterade sitt examensarbete i arkitektur på Företagarnas och kommunens gemensamma frukostmöte. Samlade var också flera företag inom besöksnäringen.

Ingrid och Johanna är nyutexaminerade från KTH, Sveriges kanske bästa arkitektutbildning. De tror att Arvidsjaur har ett guldläge för att attrahera en ny sorts turism, den som längtar efter natur men samtidigt är ute efter en häftig upplevelse:
-En medelålders, tysk man som vill ha en upplevelse att skryta om är mitt-i-prick-kunden, sa Ingrid Frykholm.

Mottagande var mycket positivt, både bland företagare och kommuntjänstemän. Samtidigt skojades det friskt om att den typen av investering som skulle krävas bara är att "hosta upp":
-Det här skulle jag vilja blev verklighet. En sådan här vinterupplevelse saknas och skulle bli en rejäl dragare, sa Birgitta Sandin, från företaget Nymånen i Auktsjaur.


Jan Edvardsson gillade idén om att samla vintertestupplevelser under ett gemensamt tak och erbjuda till turister. (Arkivbild från invigningen av Clarion Collection Hotell Arvidsjaur på Trettondagen.)

Jan Edvardsson höll med, men det hänger som oftast på finansieringen...

-Drömmen vore ju att göra detta själv. Men det rör sig om så pass mycket pengar att det blir svårt för en ensam finansiär. En tanke kunde ju vara att göra en avstyckning och dela upp bygget i olika ägardelar. Tror mer på det än på gemensamt ägarbolag.

Projektet ställs ut på Medan till och med den 18/1 och invigs Ikväll kl 18.00 med en vernissage dit alla är välkomna!


Skriv ut: