Företagsreportage: Gula Villan - viktigt nav i Glommersträsk

2013-11-26 11:58
"Tyvärr tappade vi leveransen av äldrematen, vilken var en grundpelare för vår verksamhet. Men nu vill vi ändå göra ett försök att driva vräldshus i byn" säger Khalmurad Sdinov, ägare till Gula Villa i Glommersträsk. Foto Kent Norberg.

 

Sedan 11 november är makarna Natalja och Khalmurad Sdinov ensamma ägare av Gula Villan i Glommersträsk:
-Vi har ett dignande julbord fram till 22 december och hoppas att det kommer mycket folk! säger makarna.

 

Innan Natalja och Khalmurad övertog verksamheten själva var det ett aktiebolag med flera ägare i Ryssland, som inte fick arbetstillstånd. Kort sagt strulade konstellationen till det hela.

Men nu vill de nya ägarna ändå göra ett allvarligt försök att behålla värdshuset med anor från 1935:
-Vi har samma priser sedan fyra år tillbaka och vill först och främst att det här ska bli bybornas värdshus, säger Khalmurad.


"Välkommen in, jag bjuder på kaffe!" säger Khalmurad som vill att Gula villan i första hand ska vara en mötesplats för byborna.

Han och Natajla önskar "mer än gärna" att folk kommer in, träffas, pratar och nyttjar villan:
-På så vis kanske vi kan få en bra start och att behålla verksamheten i byn. Titta in, vi bjuder på kaffe!

Natalja gör hemlagad mat från grunden av riktiga råvaror. Även julbordet är hemlagad och kostar 269 kronor per person. Jultallrik: 159 kronor. Barn betalar 69 kronor, och de som är upp till 7 år äter gratis.

Rum
Rum att hyra.


"Konversationssalong" finns på övervåningen för gästerna.

Gula villan erbjuder inte enbart mat, utan även övernattningsmöjligheter. Totalt finns fem rum, alla med platt-tv. Pris: 350 kronor natten, inklusive frukost:
-Väljer kunden "all inclusive" ingår även lunch och middag samt att fritt disponera villan, allt för 500 kronor! Vi har fullständiga rättigheter.

Hemlagat mat och en trevlig pratstund kan man alltid få hos värdparet på Gula villan, i Glommersträsk.

-Möjlighet till guidning av det närbelägna kulturhistoriska minnesmärket "Hängengården"går också att ordna, vid intresse.

Khalmurad hoppas nu att även förbipasserande biltestare ska upptäcka den här möjligheten och stanna av för en bit mat och kanske en natts god sömn.Bo Lundmark. Foto Kent Norberg.-Det är otroligt viktigt för oss företagare att det finns någonstans i byn, dit vi kan gå och äta en bit mat med vår personal och inte minst företagskunder, säger Bo Lundmark, vd för Glommers Miljöenergi.


Skriv ut: