The Original Trio improviserade på Fridhem

2014-04-23 10:53


The original trio
Fullt ös blev det ändå - när The Original Trio improviserade på temat "vatten", med endast tonerna a, c och e. Foto Kent Norberg.

 

Ett glas vatten och tre toner; a, c och e räckte för att gruppen The Original Trio skulle kunna improvisera fram musik för elever på Fridhemsskolan, Arvidsjaur:
-Nu ska vi ha kul, sa Petter Rylén, piano.

 

Deras workshops med olika klasser på Fridhem går ut på att leka och ha roligt med musikens hjälp:
-Det är så mycket som är tråkigt i livet och vi vill injicera lite kuligt till eleverna, sa Matias Wolf Andreasen, trummor.

Jocke Lundkvist, lärare.
"The Original Trio ska få improvisera på temat vatten. Ni får välja tre toner också..." sa musikläraren Joakim Lundqvist till eleverna.

Gruppen vet aldrig vad som ska hända inför de olika föreställningarna/workshoparna, det improviseras fram. Medlemmarna fångar upp stämningarna och ljuden hos de elever som för tillfället lyssnar på dem.

The original trio.

En övning var att alla tillsammans skulle stå i en ring och hålla händer, helst varannan kille och tjej. Bara det lite pinsamt.

Ännu med pinsamt blev det när en efter en i ringen skulle sjunga ut ett spontant ljud:
-Det ska vara pinsamt. Men det är bra att våga... Ni ska se att alla kommer att få göra detta och vara pinsamma, sa Matias.


Spänningarna släppte, eleverna började våga skratta åt "dårskapen". Tillsammans.

En annan övning handlade om att gå/stampa i takt och samtidigt härma andras utspel:

-Se det som en relations och koordinationsövning, förklarade den tredje bandmedlemmen; basisten Björn Lindberg.

Elever i årskurs 7, Fridhemsskolan.
´När nog ett gympapass blev det när klassen skulle träna på koordination och att våga, utan att skämmas för det som kan kännas lite pinsamt i en grupp...

Bandet spelar med alla ungdomar på Fridhemsskolan under hela vecka 17.

 

Budskapet: Musik är kul och det är inte så farligt att göra bort sig lite och att andra skrattar. Man kan ju typ skratta åt sig själv också ibland, så blir livet lite lättare att leva :-)

Tips! Ta chansen att uppleva en konsert med The Original Trio på torsdag 24/4 kl. 19.00, Medborgarhuset. Missa inte detta unika tillfälle – from Copenhagen, Denmark to Arvidsjaur, Sweden. Fri entré!

 


Skriv ut: